Sport

2015.02.23. 16:28

Alapszakaszelsők a VSA-SI röplabdázói

Szombathely – Első helyen zárta az alapszakaszt a Vasi Sport Akadémia-Sportiskola női röplabdacsapata az NB II. nyugati csoportjában.

Szendi Péter

Vasi Sport Akadémia-Sportiskola–Kalocsa SE 3:0 (12, 22, 9). – Szombathely, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás, Barabás.

VSA-SI: Varga, TÓTH, Fazekas,VÉGH, Kiss, BOKOR. Csere: Farkas (liberó), Pászthory (liberó), Horváth A., Horváth D., Kalcsics. Edző: Mucsi Péter, Bedőcs Gergely.

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén a negyedik kalocsai csapatot látta vendégül az akkor még második VSA-SI. Miután a Közgáz legyőzte a listavezető Veszprémet, a szombathelyiek előtt megnyílott a lehetőség, hogy az első helyre lépjenek. És Mucsi Péter csapata élni akart az alkalommal.

A gyors játékkal operáló hazaiakkal nem bírta tartani a lépést a Kalocsa. Már a mérkőzés elején nagy előnyt szereztek az akadémisták, és könnyedén nyerték az első játszmát (25-12). Hasonlóan kezdődött a második játékrész is, ám a szett közepén és a végjátékban is közelített a Kalocsa – de mindkétszer sikerült újítani (25-22). A 2:0-s vezetés már az első helyet jelentette a vasiak számára. A harmadik szett örömjátékot hozott, a VSA tovább tudta fokozni a tempót, és még a tízből sem engedte ki vendégét (25-9).

Tóth Zsuzsannának hatékony volt a támadójátéka Fotó: Szendi Péter

Mucsi Péter: – Augusztusban egy új csapat építésébe kezdtünk. A rengeteg munka beérett, összeállt a játékunk, a csapat csodás közösséget alkot – az idei évben mind az öt mérkőzésünket megnyertük.

Junior: 3:2 (-17, -17, 18, 17, 13).

A SZoESE-Haladás VSE az utolsó fordulóban szabadnapos volt. Az alapszakaszt kilenc győzelemmel, három vereséggel tehát az első helyen zárta a VSA-SI, a SZoESE-HVSE mérlege két győzelem, tíz vereség, ezzel a csoport utolsó, hetedik helyén végzett. A rájátszásban még egyszer játszik egymással a hét csapat, de már csak egyszer – az alapszakaszbeli helyezésük függvénye, hogy mely csapatokkal találkoznak hazai pályán, illetve idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!