Sport

2015.02.27. 15:40

Dobogóra siklottak

Hinterstoder - Egy ezüst- és két bronzérem is jutott a vasiaknak az alpesi sí diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

Az ausztriai Hinterstoder adott otthont az alpesi sí diákolimpia országos döntőjének, amelynek kétnapos óriásműlesikló versenyére több mint 250-en neveztek. Maroknyi Vas megyei versenyző is indult, valamennyien a B, a nem igazoltak kategóriájában. Az első versenynap az I., II. és III. korcsoportosoké volt, az 550 méter hosszú, 140 méter szintkülönbségű pályát 31, másnap az V. és VI. korcsoportosokét 24 kapu nehezítette. A vasi ezüstöt a VI. korcsoportos Goncsarenko Miléna (Bolyai) érdemelte ki, a két bronz pedig a IV. korcsoportos Vécsey Viktóriáé (Gothard) és az V. korcsoportos Kunecz Noémi Judité (Bolyai) lett.

A vasi eredmények. III. korcsoport, fiú: 9. Bányai Péter (Bolyai). Lány: 7. Komondi Kata (Bolyai). IV. kcs., lány: 3. Vécsey Veronika (Gothard). V. kcs., lány: 3. Kunecz Noémi Judit (Bolyai). VI. kcs., lány: 2. Goncsarenko Miléna (Bolyai), 4. De Jonge Nóra (Bolyai).

Az alpesi sí diákolimpia Vas megyei dobogósai (balról): Vécsey Veronika, Goncsarenko Miléna és Kunecz Noémi Judit Fotó: Kunecz Árpád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!