Sport

2015.02.25. 16:36

Hegedüs Csabát szeretnék a Nemzet Sportolójának

Szombathely - Bár időközben kiderült, hogy a jövőben a Nemzet Sportolóinak új tagjairól a régi tagok javaslata alapján dönt a kormány, a szombathelyi székhelyű Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület úgy véli, egy saját javaslattal nyomatékosíthatják, hogy Hegedüs Csaba a legérdemesebb a Buzánszky Jenő halálával megüresedett helyre.

 

Hegedüs Csaba olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózó, minden idők legsikeresebb szövetségi kapitánya, a Magyar Birkózó Szövetség 23 évig regnáló elnöke Fotó: Unger Tamás

JAVASLAT A NEMZET SPORTOLÓJA CÍMRE

A szombathelyi székhelyű Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület

teljes tagsága – közgyűlésén egyhangú szavazással is megerősítve – az alábbi javaslatot teszi a Nemzet Sportolója  címre:

Javasoljuk, hogy a Nemzet Sportolója - Buzánszky Jenő sajnálatos halálával megüresedett helyre – az illetékes testület Dr. Hegedüs Csaba olimpiai , világ- és Európa-bajnok birkózót, minden idők legsikeresebb szövetségi kapitányát, a Magyar Birkózó Szövetséget több  mint húsz esztendőn át vezető elnököt válassza.

Indoklás:

Hegedüs Csaba nem csupán a magyar, hanem a nemzetközi birkózó sport kiemelkedő egyénisége. Páratlan karrierje során minden létező és megszerezhető címet elnyert. Rendkívüli akaraterőről tanúbizonyságot téve – egy sajnálatos baleset után, szinte a halálból visszatérve - is számos sikert ért el. Sportolói pályafutása befejezés ezután szakmai irányítása mellett utódai számos világ - , Európa- és olimpiai bajnoki címmel öregbítették a  magyar birkózó sportot. Sikeres szövetségi kapitányi időszaka után, több, mint két évtizeden át vezette a  Magyar Birkózó Szövetséget. Ezzel párhuzamosan a nemzetközi birkózóéletben is különféle, fontos megbízatásokat látott el közmegelégedésre. A birkózás olimpiai programban maradása érdekében is felbecsülhetetlen munkát végzet.

Úgy véljük, hogy Dr. Hegedüs Csaba a Nemzet Sportolója cím minden feltételének megfelel, ezen kívül igazi példakép a mai Magyarország ifjúsága számára.

Ezért javasoljuk felelősségteljesen és jó szívvel a kitüntető címre.

Szombathely, 2015. február 23.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!