Sport

2015.02.22. 19:37

Kása nélkül is ezüst váltóban

Budapest - Rosszul indult a vasárnap a Haladás számára a fedettpályás atlétikai országos bajnokságon, mert a 200 méteren aranyesélyes Kása Tibort leverte a lábáról az influenza.

Horváth Erika

Ráadásul a címvédő tagja lett volna az éremre hajtó 4x400-as váltónak is. De Lengyák György edző így sem adta fel; riasztotta a 16 éves Sárközi Dominiket, akinek nem egészen egy órával a rajt előtt ért be a vonata Kelenföldre. Így legrutinosabb futója nélkül is rajthoz tudott állni a HVSE. A 17 év átlagéletkorú kvartettben Móricz Bálint kezdett és szerzett hatalmas előnyt, majd Boda Boldizsár és Jagodics Dennis következett. Ekkor még mindig 12 méter volt az előny a Gödöllővel szemben, amelyben befutóként a 400-as távon előző nap bajnoki címet szerzett Kovács aztán meghozta csapatának az aranyat (3:18,26). Azonban a HVSE fiataljai számára – másik edzőjük Kamarás Ákos – a 3:21,41 perccel megszerzett ezüst is nagy bravúr.

A 4x400 méteres váltóverseny dobogósai. Balról a  HVSE bravúrezüstöt szerző fiataljai. Elöl balról: Jagodics Dennis és Móricz Bálint, hátul Sárközi Dominik és Boda Boldizsár

Fotó: Lengyák György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!