Sport

2015.02.16. 16:01

Negyedik az ülőröplabda Magyar Kupában a Sprint SC

Tatabánya – Miután a bronzmeccset nagy csatában elveszítette, negyedik helyen zárta az ülőröplabda Magyar Kupát a Sprint SC együttese.

Horváth Erika

A hétvégi Magyar Kupa döntőjében – amelyet az utóbbi évek gyakorlatának megfelelően a klasszikus röplabdázók kupafináléjával együtt rendeztek –, idén nem volt érdekelt a Sprint SC. A Piremon és a szerb Kikinda csatájából végül 3:2-re a nyíregyháziak kerültek ki győztesen. A tatabányai előcsatározásokon persze még ott volt a Sprint SC, amely első mérkőzését a tatabányaiak ellen játszotta.

Sprint SC–Humanitás SE 3:1 (23, 11, -18, 15).

Az első szettet csak az izgalmas végjátékban tudta maga javára fordítani a szombathelyi csapat, a másodikat már sokkal könnyebben. Aztán a feltámadó hazaiak szépítettek, de a következő játszmában összeszedték magukat a vasiak és lezárták a találkozót.

Sprint SC–OKI Feniks Kikinda 0:3 (-17, -13, -14).

A magyar bajnokságot is vezető szerb csapat érvényesítette a papírformát, ezzel be is jutott a döntőbe. A szombathelyiek számára pedig maradt a bronzmérkőzés.

Sprint SC–Mozdulj SE 2:3 (18, -15, 21, -25, -8).

Tavaly ez a két csapat vívta a finálét – akkor a sprintesek nyertek 3:2-re. Ezúttal is változatos, izgalmas csatát vívtak, felváltva nyerte a szetteket a két csapat. 2:1 után a vasiaknak állt a zászló, hiszen 24-22-nél mérkőzéslabdájuk is volt. Ám miután ezt a lehetőséget és a játszmát is elbukták, már nem tudtak újra felpörögni – revánsot vett a Vác, Gőczi István csapatának pedig ezúttal be kellett érnie a negyedik hellyel.

A Sprint SC csapata: Biczó Zoltán, Schützenhoffer Antal, Gőczi Roland, Sipos Zoltán, Döbröntey István, Kovács László, Kovács József, Bíró Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!