Sport

2015.02.19. 15:25

Nemzetközi U14-es kosártorna edzőképzéssel

Szombathely – A Szombathelyi Kosárlabda Akadémia nemzetközi tornát rendez a hétvégén az U14-es korosztály számára. A programhoz edzőtovábbképzést is kapcsoltak.

Horváth Erika

A Nagy Lajos Gimnázium tornacsarnoka lesz a helyszíne az U14-es nemzetközi tornának, ahol a SZOKA mellett a Rátgéber Akadémia képviseli a hazai színeket. Két külföldi klub, a horvát KK Cibona Zagreb, illetve a szlovén BC Slovan Ljubljana is elküldi serdülő fiú kosarasait.

A torna programja. Szombat, 12.00: Szombathelyi KA–Cibona Zagreb. 14.00: Slovan Ljubljana–Rátgéber Akadémia. 18.00: Szombathelyi KA– Rátgéber Akadémia. 20.00: Cibona Zagreb– Slovan Ljubljana. Vasárnap, 11.30: Rátgéber Akadémia–Cibona Zagreb. 13.30: Szombathelyi KA–Slovan Ljubljana.

A tornához egy négy előadásból álló edzőtovábbképzés is kapcsolódik, amelyet az NLG nagyelőadójában bonyolítanak le. Szombat, 15.50: Váradi Attila: Mit nézünk, mit látunk? Utánpótlás-mérkőzések megfigyelési szempontjai. Vasárnap, 8.45: Váradi Attila: A sportági alapképzés időszakának sportszakmai céljai és feladatai. 9.40: Váradi Kornél: Védekezés és támadás oktatásának céljai, elvei és gyakorlata gyermek és serdülő korosztályban. 10.35: Jernej Ante Valentincic: Az utánpótláskorú játékosok beépítése a felnőtt csapatokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!