Sport

2015.02.23. 17:51

Wittmann junior válogatót (is) nyert

Cegléd – Az U23-as Európa-bajnokságra kvalifikációt szerzett Wittmann Kristóf megnyerte a junior szabadfogású birkózók válogatóversenyét is.

Timár Gergely

Az elmúlt hétvégén két birkózóversenyt is rendeztek Cegléden. A szabadfogású junior, U20-as korosztály itt vívta meg első válogatóját az idei korosztályos világversenyekre, a júniusi, törökországi Eb-re és az augusztusi, brazíliai vb-re. A Haladás VSE 18 éves versenyzője, Wittmann Kristóf – Veréb István tanítványa – nemrégiben az U23-asok között is legjobbnak bizonyult, ő képviselheti 97 kilóban hazánkat a márciusi Eb-n (ehhez a szövetség új kezdeményezése szerint pénteken esküt is kell tennie a tatai edzőtáborban). Kristóf a juniorok között is megtette az első lépést a válogatottság felé, mindhárom ellenfelét legyőzve lett első a 96 kilós súlycsoportban. A 120 kilósoknál a szintén haladásos Mihály Soma harmadik, a Kőszegi SE birkózója, Horváth Ádám pedig negyedik helyen végzett.

Wittmann Kristóf a juniorok között is megtette az első lépést a válogatottság felé Fotó: Timár Gergely

Öt ország 205 birkózójának részvételével bonyolították le a Kenéz Béla kötöttfogású serdülő emlékversenyt – egyben rangsorversenyt – Cegléden, ahol Nemes Bálint (Haladás) az 50 kilósok 17 fős mezőnyében ezüstérmet szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!