Sport

2015.03.17. 17:30

A negyedik verseny Tóth Géza emlékére

Szombathely - A szombaton rendezendő Savaria Kupa súlyemelőverseny negyedszer viseli az elmúlt évszázad legeredményesebb vasi sportolója, Tóth Géza nevét.

Horváth Erika

A 4. Savaria Kupa-Tóth Géza emlékverseny keddi sajtótájékoztatóján dr. Puskás Tivadar polgármester, Őri Tamás, a legendás súlyemelő, mesteredző unokája, Márkus Erzsébet, a Haladás VSE - Tóth Gézához hasonlóan szintén olimpiai ezüstérmes - edzője és Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója árult el részleteket a szombati rendezvényről. Amelyet természetesen a Rohonci úti, Tóth Gézáról elnevezett teremben rendeznek meg serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt férfi, illetve női kategóriában. Az idei verseny költségeibe nemcsak a város önkormányzata, hanem a Magyar Súlyemelő Szövetség is beszállt. A Savaria Kupa-Tóth Géza emlékverseny mindmáig az egyetlen pénzdíjas súlyemelőverseny az országban. A szövetség kiemelt kupaversennyé, egyben válogatóvá is nyilvánította. Összesen 78-an neveztek, köztük azok a válogatottak is Nagy Nikoletta, Bazsó Bianka, Baranyai János (utóbbi kettő a HVSE emelője), Soóky Gergely, Gyurkovics Ferenc és Nagy Péter , akik Magyarországot képviselhetik a négy hét múlva kezdődő grúziai Európa-bajnokságon. A házigazda Haladás 18 versenyzőt nevezett az utánpótlás korosztályokban is akadnak esélyesei.

A program reggel 9.30-kor a serdülő és ifjúsági fiúk versenyével kezdődik. 11.30-kor koszorúzás lesz Tóth Géza emlékművénél a róla elnevezett téren. A hivatalos megnyitót immár ismét a súlyemelőteremben 12.15-kor tartják. Ezután a junior férfiak következnek, majd 15 órától az összes női korcsoport együtt. A legnagyobb súlyokat persze majd a felnőtt férfiak mozgatják meg, 17.30-tól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!