Sport

2015.03.03. 13:25

A Szegedet fogadja a Körmend kosárcsapata

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a közvetlen rivális Naturtex-SZTE-Szedeák együttesét fogadja az Egis Körmend szerdán, 18 órától.

Németh Zsolt

Az már biztos, hogy a Körmend és a Szeged is a középházban kezdi a bajnokság középszakaszát, ahová minden korábbi eredményüket viszik magukkal, már csak ezért is fontos volna Ferenczék számára az újabb győzelem.

– A hátralévő mindkét hazai meccsünket szeretnénk megnyerni! – mondta Déri Csaba, a Körmend vezetőedzője.

– Igazából már egy győzelemnek is tudnék örülni, de teljesen elégedett csak akkor lennék, ha a Paks ellen is sikerülne nyerni. Szerdán magabiztosan, lehetőség szerint tíz pontnál nagyobb különbséggel szeretnénk győzni, hiszen a középszakaszban a Szegedet is meg szeretnénk előzni, így fontos, hogy az egymás elleni mérlegünk jobb legyen. Ősszel pedig tízzel volt jobb a Szeged.

Déri Csaba (balról) és Hencsey Tamás feltérképezte a Szedeák játékát, és nagy rotációval szeretnék játszatni a csapatot (Fotó: Unger Tamás)

A MAFC elleni győzelem után két nap pihenőt kapott a csapat – folytatta a vezetőedző. Hencsey Tamással elmentünk Zalaegerszegre, megnéztük a szegediek ottani vendégszereplését. Egyértelmű, hogy a Csirics-Balaban-Jereminov hármasra épül Nikola Lazics csapatának támadójátéka. Nagyon nehéz ezt levédeni, de készülünk rá. Hencsey Tamással már két védekező jellegű edzésen túl van a csapat, amiben általános dolgok mellett kifejezetten a Szeged ellen készültek a fiúk. Én két napig nem voltam Körmenden, mert családi gyász miatt hirtelen el kellett utaznunk. A feleségem édesapja elhunyt. Vasárnap elvittem a családot Székelyföldre, majd kedden már utaztam vissza Körmendre. Vasárnap megyek vissza értük, remélem úgy, hogy két győzelemmel több áll majd a csapat neve mellett. Visszatérve a Szegedre, a két csapat más-más célokkal vágott neki a bajnokságnak, de most közvetlen ellenfelei vagyunk egymásnak. Mi mindenképpen szeretnénk őket is megelőzni a középszakaszban, ezért magabiztos győzelemre fogunk játszani. Ugyanakkor gondolunk arra is, hogy ne fogyjon el minden puskaporunk szerdán, ezért odafigyelünk a rotációra. A Walker, Seals, Ferencz, Török, Richards ötössel kezdünk, de Farkas, Popadics, Latinovics és Tóth Norbert is biztosan jönni fog a padról. Mindenkivel elégedett vagyok mostanában, de ugye mindenki nem lehet ott a kezdő ötösben. Ugyanakkor talán nem is ez a lényeg, hiszen mindkét meccsen minden játékosunkra, a teljes rotációnkra szükségünk lesz a remélt sikerhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!