Sport

2015.03.18. 12:40

Fajka nagy sikere a díjugrató versenyen

Kaposvár - Remekül szerepelt az egyik legrangosabb hazai díjugrató versenyen, a Mesterek Tornáján Fajka Dávid, a Jáki Lovas Klub versenyzője.

Horváth Erika

A 27. alkalommal megrendezett Mesterek Tornája CSI nemzetközi díjugrató versenyen amelyet a kaposvári Pannon Lovasakadémián bonyolítottak le öt ország lovasai vettek részt. Vas megyét Fajka Dávid (Jáki Lovas Klub) és Kof-Kiss Dorka (Dobrádi LK) képviselte. A legmagasabb kategóriájú versenyszámban, a vasárnapi nagydíjra amely egyben a Túri József emlékverseny is volt 25 lovas nevezett. Az első forduló 140 cm-es pályáját öt versenyző teljesítette verőhiba nélkül, köztük Fajka Dávid Leonardo H nyergében. A második fordulóban, 145 cm-es magasságon már csak ketten mentek hibátlan pályát, a nagydíj győztese, ifj. Lázár Zoltán és a végül a második helyet megszerző vasi lovas.

Fajka Dávid remekül teljesített Leonardo H nyergében 
Fotó: Hajdu Krisztina/lovasfoto.hu

Mesterek Tornája, Nagydíj döntő: 1. ifj. Lázár Zoltán (Lázár Lovaspark SE, Lacrima di Felicita nevű lován) 0 hibapont 42,00 másodperc, 2. Fajka Dávid (Jáki LK, Leonardo H) 0 44,81, 3. Burucs Barna (Lovas Akadémia SC Kaposvár, Sir Winston C) 4 40,18.

Fajka Dávidra és Kof-Kiss Dorkára a jövő hétvégén újabb feladat vár: a Nemzeti Lovardában, a fedettpályás magyar bajnokság döntőjében versenyeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!