Sport

2015.03.25. 12:50

Hatórás döntetlen: Utolsó előtti forduló a sakk csb-ken

Megyei körkép - A Szentgotthárd-Alsószölnök döntetlent ért el az NB I/B-s sakk csapatbajnokság utolsó előtti fordulójában. Az NB II-ben a vasiak közül a Haladás II. és az Arborétum tudott nyerni.

Szendi Péter

Szentgotthárd-Alsószölnök STE–Győri Elektromos 6-6.

Szentgotthárd, NB I/B-s sakk csapatbajnoki mérkőzés.

Nagy küzdelem folyt a harmadik helyért küzdő vasiak és a bennmaradásért harcoló győriek között, akik kilenc táblán nagyobb értékszámmal rendelkeztek, mint a hazaiak. A csaknem hatórás mérkőzésen reális eredmény született. Győzött: Takács B., Gjuran, Makk R., Parragi, Takács K. Remizett: Kovács B., Király.

A SZ-A STE játékosa, Takács Károly hat bajnokin ült asztalhoz, 5,5 pont a mérlege. Fotó: Szendi Péter

Haladás VSE-Infraplan II.–Zala Volán TE 8,5-3,5.

Szombathely, NB II-es sakkmérkőzés.

Az éllovas Haladás a vártnál soványabb különbségű győzelmet aratott a sereghajtó ellen, de a csoport első helye nem került veszélybe. Győzött: Németh D., Horváth R., Gaal, Tóth T., Oláh, Vida. Remizett: Magyar, Rövid, Joó, Ugróczky, Varga T.

Ezüst Huszár SE–Arborétum Herény SE 4,5-7,5.

Veszprém, NB II-es sakkmérkőzés.

A nagyszerűen játszó Arborétum bravúros, nagyarányú győzelmet aratott. Ez a siker a végelszámolás szempontjából nagyon fontos lehet. Győzött: Kiss R., Takó H., Finy, Borhy, Barasits B., Barasits T. Remizett: Kiss B., Takó A., Horváth S.

Z.BakiAgrocentrum – Sárvári FC 7-5.

Zalaegerszeg, NB II-es sakkmérkőzés.

Váratlan vereséget szenvedtek a sárváriak, csak az első három táblán sikerült nyerniük. Győzött: Ollé, Egri L., Czupor. Remizett: Hadrik, Katona, Szép, Szabó M.

Az NB-s sakkbajnokágokból már csak egy forduló van hátra, amit április 26-ára írtak ki. Az NB I/B-s SZ-A STE a harmadik helyről várhatja a zárást. Az NB II. 12 csapatos Széchenyi csoportjában a HVSE II. az első, a Sárvár az ötödik, az Arborétum a tízedik helyen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!