Sport

2015.03.04. 12:45

Sikeres volt a Jurisics Kupa bokszgála

Nagy sikert aratott a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület által rendezett 6. Jurisics Kupa jótékonysági bokszgála.

Tóth Gábor

A tornának a Béri Balog iskola adott otthont szombaton délután, este – a tornacsarnokba közel 500-an zsúfolódtak be. A vasi színeket a házigazda Fitt-Box mellett két szombathelyi egyesület, a Skorpió Box Club és a Haladás VSE bunyósai képviselték.

Az erőpróbán 84 versenyző indult, 42 pár mérkőzött. A régiós csapattalálkozón az Észak-Magyarországi Tigrisek voltak a házigazda Nyugat-Magyarországi Harcosok ellenfelei. A csapatok nyolc párban mérték össze tudásukat, nagy csatákat láthatott a közönség, a találkozó 8-8-as döntetlenre végződött. A régiós versenyzők nagy része külföldi (szlovák, osztrák), vagy az ország más részéből (Kecskemét, Kőbánya) érkező ellenfél ellen mutathatta meg a tudását, kemény, jól képzett riválisok ellen edződhetett. A hazaiak legjobbja a kőszegi Hámori Ádám lett.

A kőszegiek sportolója, Horváth Roland (jobbról) hosszú kihagyás után energikus, kőkemény bunyóval tért vissza ringbe (Fotó: Fitt-Box Ökölvívó SE/Ohr Tibor)

A gálán több betétprogram volt. Élménybeszámolót tartott például Farkas Ágnes olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázó, és fellépett Gáspár Laci énekes – utóbbi még kesztyűt is húzott néhány ütés erejéig. A belépőkből befolyt összegből a kőszegi beteg gyerekekért tevékenykedő Myrtill Alapítványt támogatták a szervezők, valamint a kőszegi utánpótláskorú bokszoloknak is jutott pénz.– Jól sikerült a gála, a versenyzőktől, az edzőkollégáktól és a nézőktől is csak pozitív visszajelzéseket kaptam – fogalmazott a szervezők nevében Varsányi Áron régiós vezető, egyben a Fitt-Box vezetőedzője.

– A versenyzők is kitettek magukért. Tőlünk Hámori mellett a két visszatérő, Horváth Roland és Krajczár Tamás teljesített remekül, a Haladásból Habda Milánt emelném ki, míg a skorpiós Döbrösi Ádám is figyelemre méltó produkcióval rukkolt elő. Nagy siker aratott 10-12 évesek bemutatója, a skorpiós fiatalok küzdöttem meg a kőszegiekkel. Mint szervező, és mint edző is elégedett vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!