Sport

2015.03.13. 17:11

Női röplabda NB II.: indul a harmadik kör

Szombathely – A hétvégén megkezdődik a női röplabda NB II. harmadik szakasza. A két szombathelyi csapat közül a SZoESE-HVSE idegenben játszik, a VSA-SI szabadnapos.

Horváth Erika

A női röplabda NB II. nyugati és keleti csoportjában is hét-hét csapat szerepel. Tizennégy fordulón már túl vannak az együttesek, azaz az oda-visszavágókat lejátszották. Mint már beszámoltunk róla, a nyugati csoportban a Vasi Sport Akadémia-Sportiskola 28 ponttal az első, a SZoESE-Haladás VSE 6 ponttal a hetedik helyen zárta az eddigi két szakaszt. De hátra van még a harmadik, amikor újra találkozik minden csapat egymással, de már csak egyszer. A mostani helyezések függvényében dőlt el, hogy az egyes bajnokikon melyik csapat lesz a pályaválasztó.

A hétvégén tehát a 15. fordulóval folytatódik a bajnokság, szombaton a SZoESE-HVSE a tabellán második Veszprém otthonába látogat. A Vasi Sport Akadémia-SI szabadnapos.

Az NB II-es bajnokság április 26-án ér véget. Utána a nyugati és keleti csoport első helyezettje osztályozót játszik. Az oda-visszavágó győztese feljut az NB I-be, de a vesztesnek is marad még egy esélye az NB I. 11. helyezettje ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!