Sport

2015.03.23. 14:20

Pályán az NB II-es női vasi kézilabda együttesek

Körkép - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 15. fordulójában a CVSE megyei rangadót nyert a vendég Körmend ellen, a Sárvár idegenben kapott ki.

Tóth Gábor

Celldömölki VSE Vulkánfürdő–Körmendi DMTE 18-15 (9-10).

Celldömölk, 90 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Tóth Johanna, Vámos Vanda

CVSE: Szabó – Freiberger 6, Szomorkovits 4, Bagics 2, Vlasich, Tóth 4, Sebestyén 2. Csere: Balogh, Geiger. Edző: Rozmán Gergő.

Körmend: BERTAI ANETT – Török E. 3, Adorján 1, Bokor 4, Kiskós 4, Cser, Szabó A 3. Csere: Károly (kapus), Bertai Alexandra, Horváth T., Németh A., Benedek, Faragó, Kalamár. Edző: Oláh Sándor.

Sebestyén Fanni (labdával) csupaszív, remek játékkal járult hozzá a Celldömölk győzelméhez. Fotó: Szendi Péter

Jól kezdte a Körmend a megyei rangadót (0-2), majd fordított a házigazda. A játékrész közepéig a Cell vezetett, majd a meglehetősen durván játszó vendégek fordítottak (25. perc: 6-8). A második félidő elején is inkább a birkózásé, a küzdelemé volt a főszerep. Aztán megnyugodtak a kedélyek, a CVSE pedig szép kézilabdával 17-13-ra lépett el. Ezzel el is dőlt a találkozó sorsa. Junior: 18-32.

Rozmán Gergő: – A bokszmeccset a Körmend, a kézilabdát mi nyertük. A lényeg a győzelem és az, hogy megúsztuk sérülés nélkül.

Oláh Sándor: – Gratulálok a lányoknak a jó védekezéshez, győzött a rutin.

Győri SZESE–Sárvárfürdő Kinizsi 25-23 (11-10).

Győr, 40 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hardi, Őri.

Sárvár: Jurik – Soós R. 1, Bősze 1, Vajda 4/3, Nardai 7, Soós P. 3/1, Kiss N. 5. Csere: Varga Á. (kapus), Földi 2, Kazári, Fehér, Vass, Horváth R., Csejtei, Wieder. Edző: Hegyi Gábor.

Méltatlan körülmények között, sátor alatt fogadta a Győr a Sárvárt. A vasiak kezdtek jobban, egészen a 15. percig vezettek is egy-két góllal. Ekkor azonban hullámvölgybe kerültek a vendégek, amit a hazaiak kihasználtak, és a szünetre fordítottak. A második játékrészben tovább nőtt az egyetemi csapat előnye (45. perc: 22-16). A sárváraik védekezést váltottak, jól hajráztak, az utolsó percben 24-23-nál támadhattak, ám az egyenlítés végül elmaradt. Junior: 29-24.

A Dr. Lupo-Büki TK szabadnapos volt.

A Bük a 2., a CVSE a 4., a Sárvár a 6., a Körmend pedig a 10. a 11 csapatot felvonultató tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!