Sport

2015.03.30. 13:24

Az Olimpici Grand Prix-sorozat büki fordulójában kevés babér termett a vasiaknak

Bük - Tizenkilenc magyar és hat külföldi egyesület 531 versenyzője állt pástra a párbajtőr-utánpótlás Olimpici Grand Prix-sorozatának 4. versenyén.

Horváth Erika

A 14 -18 éves párbajtőrözők háromnapos, négy korosztályban megrendezett seregszemléjét fennakadás nélkül, gördülékenyen sikerült lebonyolítani a büki sportcsarnokban. Az egyetlen szépséghiba, hogy ezúttal a Patócs Zsolt irányította hazaiaknak - a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzőinek - nem sikerült számottevő eredményt elérnie. A klub 12 fiú és három lány vívója közül csupán hárman végeztek az első húsz között (a GP-viadal nyolc kategóriájában a legkisebb mezőny 39, a legnagyobb 92 fős volt).

Szemben a szombatheyi Szabó Dóra a serdülő lányok versenyében
Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A gyermek lányok 50 fős mezőnyében két kör után Tóth Petra Sára és Szabó Dóra is felkerült a 32-es táblára. Aztán éppen egymás ellen kellett megvívniuk a 16 közé jutásért. Nagyon kiélezett csatában 10-9-re Dóri nyert. Akinek ez a győzelem nagyon sok energiáját felemésztette, a nyolcaddöntőnek csak az első félidejében tudott ellenfele lenni a későbbi ezüstérmes, debreceni Kálmánnak (5-10). Szabó Dóra így 11. lett.

Az újonc fiúk 92-en indultak. A hat szombathelyi közül Sántha Máté végzett a legelőkelőbb helyen, 17. lett. Öt-öt asszójából csupán egyet vesztett - a második körben - , így kiemelt lett a táblán. A 32 közé sima, 15-1-es győzelemmel került be. A 16-ba jutásért egy nagyon szoros asszóban szenvedett vereséget 12-10-re.

A törpici fiúk 39-en voltak. Kollarits Domonkos az első körben két, a másodikban három győzelmet szerzett, ezzel a 17. helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!