Sport

2015.04.14. 16:04

Gerendán és ugrásban indul Dévai Boglárka

A hétfői pódiumedzés után eldőlt, hogy Dévai Boglárka ugrásban és gerendán mutathat be gyakorlatot a női tornászok Európa-bajnokságán.

Horváth Erika

A franciaországi egyéni Eb-n a Makra Noémi, Dévai Boglárka, Honti Kitti, Horváth Enikő alkotta női tornászválogatott is részt vett a pódiumedzésen. Draskóczy Imre szövetségi kapitány az itt mutatottak alapján döntött arról, hogy a Szombathelyi Sportiskola elsőéves felnőtt válogatottja mely szereken indulhat. Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványa három szerre készült. Nos, eldőlt, hogy talajon nem mutathatja be gyakorlatát, csak gerendán és ugrásban. Utóbbiban Boginak a helyszínen nem sikerült az új, nagy nehézségi fokú ugrása, a Jurcsenkó duplacsavar, ezért a kapitány azt levette a „műsorról”, egy könnyebbet kell bemutatnia helyezette. A másik ugrását és a gerendagyakorlatát jól teljesítette.

A női selejtezőket szerdán rendezik, a magyarok a 2. és a 4. csoportban lépnek a szerekhez, a 2. csoport 14.30-kor ugrással, míg a 4. – benne Dévai Boglárkával – 19.30-kor felemáskorláttal kezd. Az egyéni összetett döntő április 17-én, a szerenkénti finálék 18–19-én lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!