Sport

2015.04.02. 16:59

Diákolimpia: ismét egy játékos bronz

Kozármisleny - Akárcsak az elmúlt tanévben, ezúttal is bronzérmet szerzett a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata az alsó tagozatosok számára kiírt játékos sportvetélkedő diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

A 2014/2015-ös tanévben 250 iskolai csapat kezdte meg a küzdelmeket a diákolimpia játékos sportvetélkedőjében. Az előcsatározások után nyolc együttes kerülhetett az országos döntőbe, ahol ismét 10+1 feladatban (utóbbi holtverseny esetére) kellett számot adniuk a tudásukról. (A játékos sportversenyek 29 játékot tartalmazó gyűjteményéből húszat előre kijelölnek - ezeket gyakorolják a felkészülés során a gyerekek - , a helyszíni sorsolás után derül ki, melyik 10+1 kerül a verseny programjába.)

Ezúttal (csak) a Zrínyi képviselhette Vas megyét, a tavaly ezüstérmes Derkovits az elődöntők második helyezettjeinek rendezett pótselejtezőn harmadik lett, így nem juthatott tovább. A Vadász Gábor és Gubián Tamás vezette zrínyisek viszont magabiztosan meneteltek, a megyei, majd a fináléhoz hasonlóan Kozármislenyben rendezett elődöntőben is elsők lettek. Bizakodva várták a folytatást.

A Zrínyi Ilona Általános Iskola bronzérmes csapata. Elöl (balról): Körmendy Zétény, Stifter Patrik, Szakály Benjamin, Verasztó Milán, Likerecz Botond, Vörös Bálint, Kállai Zalán, Fábián Zénó, Durázi Levente. Hátul: Gubián Tamás testnevelő, Juhász Luca, Bozsodi Eszter, Lukács Luca, Török Fanni, Boros Abigél, Páncél Vanda, Horváth Luca, Németh Júlia, Németh Anna, Vadász Gábor testnevelő
Fotó: flickr.com

- Nagy reményekkel indultunk az idei versenysorozatnak, azzal a céllal, hogy a tavalyihoz hasonló szép eredményt érjünk el, illetve az elődöntően mutatott magabiztos versenyzést az ország legjobb csapatai ellen is megismételjük - mondta a szombathelyiek egyik felkészítője, Gubián Tamás. - Elégedettek vagyunk, a jó hangulatú és sportszerű versengés után csapatunk idén is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A budapesti, Újlak utcai iskola magasan kiemelkedett a mezőnyből, 78 ponttal nyert, a második az agárdi Chernel lett 78 ponttal, míg a Zrínyi 49 pontot gyűjtve zárt a harmadik helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!