Sport

2015.04.20. 12:24

Rangadót bukott a Haladás VSE - Majdnem összejött a bravúr, de a hajrát nem bírta az NB I/B-s női kézicsapat

Szombathely - Nagy csatában bukott rangadót a Haladás VSE dobogóért küzdő NB I/B-s női kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

Haladás VSE – Budaörs KC 19-21 (9-12)

Szombathely, 500 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bócz, Wiedemann.

HVSE: HAJDUK – Mayer 8/4, Pados, Császár 1, Pukler 3, Gaylhoffer 3, Szendrei 3. Csere: Bolfán, Doncsecz, DEBRECZENI 1, Mórocz. Edző: Bölöni Roland.

Budaörs: Andrási – Földes K. 6, Ivanics 3, Kiskartali, Bárdi 2, Szamoránszki, Zsigmond 2. Csere: Györkös (kapus), Földes V. 2, Karajos 1, Németh 1, Kovács 2, Kamuti 1, Szabó 1. Edző: Mihály Attila.

 

A 22. játéknapon a bronzéremre hajtó HVSE fogadta a tabella második helyén álló, tavasszal még veretlen, remek erőt épviselő Budaörsöt.

Feszülten, sok hibával kezdtek a hazaiak, ezt kihasználva gyorsan tetemes előnyre tett szert a vendég (12. perc: 0-6). Ziccereket hibázott a HVSE, könnyű leindításgólokat lőtt a Budaörs. Aztán rendezte sorait a házigazda, nagy küzdelemben visszajött a meccsbe – de még mindig sokat hibázott. Fordulás után folytatta a felzárkózást a Haladás, egyre jobban játszott, mind védekezésben, mind támadásban ellenfele fölé nőtt – a kapuban pedig Hajduk remekelt. Át is vette a vezetést (52. perc: 18-15) – annak ellenére is, hogy sokat játszott emberhátrányban. A kiélezett hajrában viszont a bővebb kerettel dolgozó Budaörs felőrölte ellenfelét. Igaz, szerencséje sem volt a fáradni látszó hazaiaknak, hiszen fontos pillanatban a kapufáról kifelé pattant a labda. A szerencsésebb csapat nyert.

Bölöni Roland: – Gratulálok a lányoknak, jelesre vizsgáztak küzdeni tudásból! Nagyon közel voltunk a bravúrhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!