Sport

2015.04.07. 15:39

Röplabdás sikerek hazai közegben

Szombathely - Két hazai győzelemnek is örülhettek a szombathelyi röplabdabarátok a női NB II. 18. fordulójában: a Vasi Sport Akadémia-Sportiskola a Kalocsát, a SZoESE-HVSE a PTE-PEAC-ot győzte le.

Unger Tamás

Vasi Sport Akadémia-Sportiskola–Kalocsai SE 3:0 (19, 6, 17).

Szombathely, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Csordás, Prukner.

VSA-SI: Varga, TÓTH ZS., Fazekas, HORVÁTH Z., Kiss B., Bokor. Csere: Horváth D., Magyar, Végh. Edző: Mucsi Péter.

Az NB II. nyugati csoportjának tabelláján, harmadik helyen álló szombathelyiek a negyedik Kalocsát fogadták. Nem nagyon pörögtek fel a hazaiak, de így is könnyedén húztak el (12-5). A kényelmesség azonban később visszaütni látszott, hiszen kiegyenlítettek, sőt a vezetést is átvették a kalocsaiak (17-18). A végjátékra azonban összekapták magukat az akadémisták, és elsősorban Tóth Zsuzsanna pontot érő ütéseivel nyerték az első szettet (24-19). A másodikban már elejétől jól koncentráltak a hazaiak; a nyitások is bejöttek – főleg Fazekas Szilviáéi –, alig tudtak pontot szerezni a vendégek (25-6). A harmadik játékrészben egyre jobban kibontakozott Horváth Zita, de a nyitásrontások miatt eleinte csak lassacskán haladt csapata, szerencsés pontokkal előnyre is szert tett a Kalocsa (11-14). A folytatásban azonban helyrerázódtak az erőviszonyok, és megerőltetés nélkül hozta a papírforma-győzelmet a VSA (25-17).

Horváth Zita (18) élni tudott a lehetőséggel, erőssége volt a VSA-nak. Fotó: Unger Tamás

SZoESE-Haladás VSE– PTE-PEAC 3:2 (15, 19, -20, -20, 10).

Szombathely, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Sántosi, Őri.

SZoESE-HVSE: Horváth M., Simon F., SZALONTAI P., HALMOSI, Szalontai E., Erdősi. Csere: Nagy T. (liberó), Kiss L. Edző: Bodzer Attila.

Volt törlesztenivalója a hazaiaknak; hiszen a pécsieknek is nagy része van abban, hogy a tabella utolsó helyére kerültek. Kétszer kikaptak tőlük (idegenben játékengedély-problémák miatt mérkőzés nélkül).

Az első szettben egyértelmű fölényben voltak a hazai egyetemisták, jó nyitásaikkal és sáncaikkal ellehetetlenítették a pécsiek támadásait (25-15). A második játszma is jól indult, de nyitásfogadási és védekezési hibák miatt tapadni tudtak a vendégek – a szett közepéig (13-14). Utána azonban rendezni tudták soraikat a szombathelyiek (25-19). A harmadik játékrészben azonban nem. Már nem koncentráltak eléggé, lelassultak, pontatlanabbá váltak (20-25). És ez a tendencia folytatódott a negyedik szettben is, statikus játékukkal kiszolgáltatottá tették magukat ellenfelüknek (20-25). Egy sima győzelem helyett így döntő szettre kényszerültek. Úgy tűnt, végleg megadják magukat (3-8), ám Szalontai Eszter nyitásaival, ikertestvére, Petra jó ütéseivel sikerült fordítani – és talán át is törni azt a gátat, ami a sorozatos sikertelen végjátékok miatt tornyosult a csapat előtt (15-10).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!