Sport

2015.04.08. 12:23

Vasi utánpótláskorú asztaliteniszezők sikerei

Budapest – Serdülő húszak bajnokságán és a Reménységek Kupáján jártak a vasi utánpótláskorú asztaliteniszezők.

Horváth Erika

Három Vas megyei fiút hívtak meg a serdülő húszak bajnokságára. A 25 fős mezőny csoportmérkőzésekkel kezdett; az ötödik helyezettek másnap már nem folytathatták. Így járt Soós Barnabás (SZAK-Sportiskola). Klubtársa, Nagy Csaba egy győzelemmel és három vereséggel, csoportnegyedikként a 11–20. helyért harcolhatott tovább, míg a Celldömölki VSE játékosa, a ranglistán 11. Baranyai Domonkos három győzelemmel és egy vereséggel csoportjában második lett, így az első tíz között játszhatott körmérkőzést. Ott már nem sikerült nyernie, a tizedik helyen végzett. Nagy Csaba négy győzelemmel és öt vereséggel a ranglistahelyezésével megegyező, 17. helyen fejezte be a versenyt.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség első alkalommal írta ki a Reménységek Kupáját újonnan (2014. január 1. után) igazolt újonc korú játékosok számára. A 147 résztvevővel megrendezett U10-es és U13-as versenyen négy vasi pingpongospalánta is asztalhoz állt.

A CVSE-s Bakonyi Boldizsár (U10) és Harkály Bálint (U13) is főtáblára került, de az érmek elosztásába már nem szólhattak bele. A SZAK-SI két U13-as játékosa közül Kerti Botond nem jutott a főtáblára, Molnár András viszont nagyszerűen menetelt. Hajszál választotta el az aranyéremtől, a finálé döntő játszmájában 8-2-re is vezetett Kishegyivel (Dunakeszi) szemben. Végül kikapott, így ezüstérmet vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!