Sport

2015.05.13. 15:12

Legyen a tied! - Tizenhét sportág mutatkozott be

Szombathely - Összesen 17 sportágat próbálhatott ki az a több száz gyermek, aki részt vett "A sport legyen a tied!" elnevezésű roadshow-n, melynek az Arena Savaria adott otthont.

Szombathely volt a nyolcadik állomása az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága által finanszírozott és a Magyar Diáksport Szövetség szakmai irányításával futó országos bemutatósorozatnak. Az Arena Savariában Puskás Tivadar polgármester köszöntőjét követően leginkább azok a sportágak mutatkoztak be, melyeket Vas megyében is versenyszerűen lehet űzni. A legnagyobb érdeklődés természetesen a kosárlabdázók standjánál volt, melyben nagy szerepet játszott az, hogy Will Tamás, Perl Zoltán, Bognár Kristóf és Bazsó Brúnó személyében a Falco-Trend Optika KC élvonalbeli játékosai várták a gyerekeket.

A Haladás birkózópalántáinak kedvcsinálója Veréb István (fehér pólóban) vezetésével. Fotó: Benkő Sándor

Nagy volt a nyüzsgés a tornászbemutató helyszínén is, ami nem csoda, ugyanis a korábban Európa-bajnokságot is nyert Guczoghy György adott tanácsokat az érdeklődőknek. Az egykori olimpikon elmondása szerint a legfontosabb célja a rendezvénynek az, hogy megismertessék a gyerekekkel a mozgás örömét. Emellett természetesen a magyar sport utánpótlás bázisának kiszélesítése is prioritást élvez. Nagy népszerűségnek örvendett például a kajak-kenu is, aminek valószínűleg az volt az oka, hogy ez a sportág az újdonság erejével hatott a diákok számára, ugyanis megyénkben nincs olyan profi egyesület, mely az evezéssel foglalkozna.

A megjelent alsó tagozatos általános iskolás gyerekek számából arra lehet következtetni, hogy a mozgás fontos szerepet játszik az életükben. Most már csak az a sportágat kell megtalálniuk, melyben kiteljesíthetik tehetségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!