Sport

2015.05.18. 16:53

Sakkbajnokság szenioroknak

Szombathely, Bük – A városi szenior sakkbajnokság után a megyeit is megrendezték – utóbbinak Bük volt a házigazdája.

Horváth Erika

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség rendezte meg a városi szenior sakkbajnokságot. A két versenynapon hat egyesületből húszan ültek asztalhoz, a viadalt az NB-s bajnokságokban szereplők fölénye jellemezte. A nyolcfordulós, svájci rendszerű, 20-20-perces játékidejű versenyt Oláh József (Haladás VSE) nyerte meg 6,5 ponttal, a második helyen Foki Róbert (Arborétum Herény) 6, a harmadikon Hajdu István (Haladás) és Albert Gyula (Arborétum) zárt 5,5-5,5 ponttal.

Vas megye 2015. évi szenior sakkbajnokságának Bük lehetett a házigazdája. A hétfordulós versenynek 16 résztvevője volt. A hat legeredményesebb versenyzőt díjazták. A megyei viadalt is Oláh József nyerte – ezúttal 6 ponttal –, a második helyet Szalay István (Arborétum) 5, a harmadikat Király Ferenc (Alsószölnök) szintén 5 ponttal érdemelte ki. A negyedik Foki Róbert (Arborétum) lett 4,5 ponttal, az ötödik Gábor Attila (Arborétum) 4,5-del, a hatodik Kálmán László (Vép) 4-gyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!