Sport

2015.05.31. 06:36

Abért tó Kupa: profi, hobbi, ifi kategória

Lukácsháza - Hatvankét horgász vett részt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által az Abért tavon rendezett Vasi Vizeken-Abért tó Kupán.

Tóth Gábor

A versenyző és hobbi kategória indulói is három szektorban mérték össze tudásukat – a nagy szélben nem volt könnyű dolguk a résztvevőknek. A versenyző kategóriában indulók inkább a match botos módszert részesítették előnyben. Az állandóan változó erősségű és irányú szélben nagyon nehéz volt pontosan horgászni úszóval. A regisztrált 22 versenyhorgászból a legjobb Varga Bálint (Elektromosok) lett, aki 7440 gramm halat fogott. A hobbi horgászok közül a leghalasabb szektornak a Gyöngyös patak felöli oldal bizonyult, ahol Barki Jenő, a Pannónia versenyzője feeder módszerrel fogott több gyönyörű amurt is, így a mérleg nála 17280 grammot mutatott. A másik két szektorban közel sem születtek ilyen szép eredmények. Fiatalok is próbára tették a tudásukat, akik közül a vasvári Petőfi HE tagja, Varga Vivien nyert 2580 gramm fogással. Az idei Vasi Vizeken–Abért tó Kupán a viszonylag gyenge egyéni fogási eredmények ellenére is összesen 190 kg hal került a szákokba. Az eredményhirdetésen Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke adta át a díjakat a helyezetteknek.

A vasvári Varga Vivien, az ifjúsági kategória aranyérmese. Fotó: Puskás-Pehm Anikó

Végeredmény, versenyző kategória: 1. Varga Bálint (Elektromosok SHE) 7440 gr, 2. Kondics Krisztián (Kőszegi SHE) 6620 gr, 3. Kovács Ákos (Büki HE) 4540 gr. Hobbi kategória: 1. Barki Jenő (Pannónia HE) 17280 gr, 2. Kovács Béla (Kőszegi SHE) 5560 gr, 3. Hegedüs József (Pannónia HE) 2580 gr. Hobbi ifjúsági kategória: 1. Varga Vivien (Vasvári HE) 2580 gr, 2. Kovács Zsolt (Vasvári HE) 2320 gr, 3. Buchwald Roland (Kinizsi HE) 2040 gr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!