Sport

2015.05.07. 12:43

Világkupán jártak a vasiak: szép eredmények, érmek a nemzetközi porondról

A szombathelyi Agrobio Classic Kick-Box Club és a körmendi Castrum Sec-Dinamica SE versenyzői szép eredményekkel tértek haza a Austrian Classics kick-box világkupáról.

Tóth Gábor

Harminchárom ország 2142 versenyzője tette próbára tudását az Austrian Classics világkupaversenyen – A magyarországi klubokból közel százan neveztek. A szombathelyi Agrobio Classic Kick-Box Club öt fővel, hét nevezéssel kezdte meg a versenyt. Pődör Csaba +94 kilóban, light-contactban ezüst-, míg kick-light-ban bronzérmet szerzett. Light-contactban a nyolc között egy cseh fiút vert biztosan, majd egy osztrák versenyzővel küzdött a döntőért. Nagy csatában, az utolsó másodpercekben fordította meg a mérkőzést. A döntőben szlovén ellenfele megérdemeltem nyert. Kick-lightban kiemeltként a négy között kezdett, de kikapott a magyar válogatott Bayer Pétertől – nem kedvezett neki, hogy rögtön a light-döntő után szólították. Eredménye így is kiváló, hiszen veterán korú versenyzőként ismét bizonyította, hogy a „normál" kategóriában is számolni kell vele. A fiatalok közül Pődör Bence (+94 kg, light-contact, junior) bronzérmes lett, míg Holczmüller Bence (-52 kg, kadet II., light-contact) élete első nagy nemzetközi versenyén nem jutott a be a nyolc közé. Pék Martin (-80 kg) és Biczó Péter (+80 kg) az úgynevezett fehéröves kategóriában mindketten ezüstérmet szereztek light-contactban. Itt csak azok indulhatnak akik maximum öt mérkőzés tapasztalatával bírnak – nem biztos, hogy ellenfeleik betartották ezt a nehezen ellenőrizhető kiírást.

Az Agrobio Classic Club eredményes párosa, apa és fia: Pődör Csaba (jobbról) és Pödör Bence ered. Fotó: Agrobio Classic Kick-Box Club

A körmendi Castrum Sec-Dinamica SE öt versenyzőjét nevezte be. Cebe Zoltán (-67 kg, felnőtt, K1) és Gordos Tibor (79 kg, felnőtt, light-contact) az első meccsén kikapott, kiesett. Kercsmár Valentina (-50 kg, kadet II., light-contact) nyolcas tábláról indult, harmadik helyezést ért el. Joó Virág (-60 kg, junior, light-contact) szintén nyolcas tábláról ugyancsak bronzéremig jutott. A legjobb teljesítményt Bartók Zsolt (-69 kg, light-contact, junior) nyújtotta. Harminckét főt felvonultató, erős mezőnyben – sorrendben – svájci, német, lengyel és olasz ellenfelét is 3-0 arányban győzte le. A döntőben viszont olasz ellenfelével szemben furcsa körülmények között úgy maradt alul, hogy pontlevonást kapott – a vezetőbíró szintén olasz volt... Igaz, így is értékes ezüstéremmel tért haza.

Körmendi érmek. Balról Kercsmár Valentina, Bartók Zsolt, Joó Virág. Fotó: Castrum Sec-Dinamica SE

A szombathelyi Metex05-Perfect Change Controll SE sportolói nem vettek részt az ausztriai világkupán, ugyanis versenyzői a korábbi erőpróbákon már elegendő ranglistapontot gyűjtöttek a válogatottsághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!