Sport

2015.06.12. 10:45

Együttműködnek - Akadémiai képzés kézilabdázó lányoknak

Szombathely - Együttműködési megállapodást kötött egymással a Student Comfort Kézilabda Utánpótlás Központ és a Nemzeti Kézilabda Akadémia.

Tóth Gábor

A kétségtelenül fontos hírt sajtótájékoztatón jelentették be pénteken. A sajtótájékoztatón a Nemzeti Kézilabda Akadémiát (NEKA) Mocsai Lajos főigazgató, és fia, Mocsai Tamás menedzser igazgató képviselte. Házigazdaként a Haladás VSE ügyvezető elnöke, a Student Comfort KUK alelnöke, Pődör Zoltán köszöntötte a sajtó képviselőit – aki már a megalakuló Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetőjeként is nyilatkozott. Ott volt a sajtótájékoztatón a jelentős nemzetközi edzői rutinnal bíró, jelenleg az osztrák női válogatott mellett is dolgozó Gódor Mihály, aki a jövőben tanácsival segíti majd Szombathelyen a szakmai munkát.

Mocsai Lajos kiemelte, hogy évek óta remek munka zajlik Szombathelyen, a korosztályos női kézilabdacsapatok eredményei önmagukért beszélnek. Ráadásul olyan alapok vannak a vasi megyeszékhelyen, amire lehet építeni a jövőben.

Pődör Zoltán pedig kiemelte, óriási öröm, egyben elismerés, hogy a NEKA partnereként egy regionális akadémiai központ létesülhet Szombathelyen – amely egyébként kifejezetten a nő képzést tartja szem előtt.

 

A megállapodás július 1-én lép életbe, az egyesület neve a már említett Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia lesz. A munka a NEKA szakmai útmutatásai alapján zajlik majd. Azt, hogy hova, mely bajnokságokba neveznek be a különböző korosztályos csapatok, még nem tudni. Jelenleg 14 edző dolgozik a szombathelyi kézilabdázásért, ők az akadémia munkatársai lesznek. A sajtótájékoztatón résztvevők az nem tudták megmondani, hogy a Haladás VSE kap-e valamilyen szerepet az új formációban. Most 160 kislány részesül versenyszerű képzésben a vasi megyeszékhelyen, továbbá a Student Comfort két óvódával, négy iskolával és egy középiskolával áll kapcsolatban. A tervek szerint ez a létszám, kapcsolatrendszer bővítve lesz. Elhangzott, hogy a NEKA létesítményfejlesztésben is minden segítséget megad szombathelyi partnerének. Ennek megfelelően már be lett adva pályázat egy dupla kézilabda csarnok felépítésére. Ez a beruházás teljesen független a Rohonci úti létesítményfejlesztéstől. Mint Pödör Zoltán megjegyezte: mozgalmas napok előtt áll a szombathelyi női kézilabda.

Az érintettek egyébként a városházáról érkeztek a sajtótájékoztatóra, ahol a városvezetőkkel tárgyaltak: a város, dr. Puskás Tivadar polgármester teljes mellszélességgel támogatja az új akadémia létrejöttét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!