Sport

2015.06.25. 14:55

Európa-bajnokságon a vasi erős emberek

Prága - Gadó András egy negyedik hellyel, Antal Zsolt pedig egy aranyéremmel tért haza a WUAP erőemelő és fekvenyomó Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

Csehország fővárosa, Prága adott otthont a WUAP (World United Amateur Powerlifting) Európa-bajnokságának. Az erős emberek népes mezőnyében a Galaxy két szombathelyi sportolója, Gadó András és Antal Zsolt képviselte a vasi színeket. Mindketten védőruha nélküli (raw) erőemelésben neveztek.

Gadó András nyílt kategóriában, a 100 kilós súlycsoportban lépett közönség elé. Guggolásban 267,5, fekvenyomásban 170, felhúzásban pedig 267,5 kilóig jutott. A 705 kg összeteljesítmény végül a negyedik helyhez volt elegendő a nyolc főt felvonultató mezőnyben.

Erőemelők egymás között. Antal Zsolt (balról) és Gadó András Fotó: Galaxy

- Egyáltalán nem vagyok elégedett, hiszen az éremszerzés reményében utaztam ki az Eb-re - értékelt Gadó András. - Guggolásban és fekvenyomásban jól teljesítettem, a felhúzásom viszont gyengére sikeredett, főként ezért maradtam le a dobogóról és az egyéni legjobbamtól is elmaradtam.

Antal Zsolt a 36 39 év közötti korosztályban, 110 kilóban tette próbára tudását erejét ebben a kategóriában csak ketten neveztek. A szombathelyi sportoló guggolásban 240, fekvenyomásban 182, felhúzásban pedig 272,5 kg-ot teljesített. A 695 kg-os összteljesítménnyel biztosan győzte le német riválisát, így aranyéremmel tért haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!