Sport

2015.06.23. 14:29

Ötödikek a Bolyai kézisei

Eger - A Bolyai lány kézilabdacsapatának ötödik helyezése volt a legjobb Vas megyei eredmény a III. korcsoportosok összevont labdajáték diákolimpiájának országos döntőjében.

Horváth Erika

Az országos döntőbe jutott III. korcsoportos kézilabdázók, kosarasok, röplabdázók és fiú labdarúgók Egerben döntöttek a végső helyezésekről. Mind a négy sportágban volt egy-egy Vas megyei résztvevő.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumnak két csapata is ott lehetett a legjobb nyolc között. A lány kézilabdázók az A csoportban egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel csoportjuk harmadik helyén zártak. A későbbi ezüstérmes győri Gárdonyitól 26-13-ra kaptak ki, a gyöngyösi Kálváriaparti iskola gárdáját viszont 24-19-re legyőzték. Balmazújváros együttesével játszottak 12-12-es döntetlent. Ezután egyből a helyosztó következett a B csoport harmadik helyezettjével az 5 6. helyért. A bolyaisok magabiztosan győzték le a kozármislenyi Janikovszkyt, ezzel ötödikek lettek. A csapat tagjai: Tamás Mirjam, Bódi Csenge, Falussy Flóra, Keszei Molli, Tamási Kata, Tóth Sára, Komp Karina, Leszkóczi Sára, Bruno Aida, Győrffy Luca, Kovács Tímea, Sütő Lili. Felkészítők: Móricz Attila, Debreczeni Luca.

A Bolyai iskola a lány kézi- és a fiú kosárlabdázóival is részt vehetett az országos döntőben. Állnak (balról): Móricz Attila testnevelő, Pintér Gergő, Antal Botond, Harrach Barna, Kenéz Csaba, Földes Zalán, Kovács Csongor, Kunecz Árpád testnevelő, Varga Árpád, Tóth Barnabás, Tájmel Kristóf, Németh Máté, Kovács Benedek, Rédei Péter. Térdelnek:Tóth Sára, Tamás Mirjam, Sütő Lili, Bruno Aida, Bódi Csenge, Keszei Molli, Falussy Flóra. Ülnek :Leszkóczi Sára, Győrffy Luca,Komp Karina, Debreczeni Luca edző, kísérő. Elöl: Tamási Kata, Kovács Tímea<br> Fotó: Bolyai iskola

Kosárlabdában a bolyai fiúknak nem sikerült mérkőzést nyerniük a rendkívül erős csoportjukban. A végül diákolimpiai bajnoki címet szerző budapesti Áldástól 65-45-re, a bronzéremig jutó bajai Eötvöstől 77-41-re, a nyíregyházi Aranytól 74-65-re kaptak ki. A helyosztón a másik csoport negyedikje, a debreceni Kossuth ellen viszont sikerült nyerniük (56-29), így hetedik helyezéssel térhettek haza a szombathelyiek. A csapat tagjai: Varga Árpád, Kenéz Csaba, Földes Zalán, Tájmel Kristóf, Rédei Péter, Kovács Benedek, Németh Máté, Harrach Barna, Antal Botond, Pintér Gergő, Tóth Barnabás, Kovács Csongor. Felkészítő: Kunecz Árpád.

A Gothard Jenő Általános iskola lány röplabdacsapata. Állnak (balról): Ruppl Edit edző, Kóbor Szonja, Szendrődi Rebeka, Perintfalvi Anna, Sajben Lara, Meiszner Anna, Tóthné Szőke Csilla testnevelő-edző. Térdelnek:  Varga Barbara, Nagy Tíria, Héjj Lotti, Gábriel Réka. Elöl:  Hittér Dominika, Polgár Vivien

Hat ínséges tanév után az elődöntőből bravúrral a nyolc közé jutó Gothard Jenő Általános Iskola lánycsapata révén ismét volt vasi képviselet a III. korcsoportos röplabda országos döntőben. A szombathelyieknek nem volt nagy szerencséjük a sorsoláskor, hiszen egy csoportba kerültek azzal a két csapattal, amely később a döntőt vívta. A sümegi Ramasetter ellen volt esélyük, de végül 3:1-re kikaptak, ahogy a későbbi bajnok székesfehérvári Felsővárositól is. Az ezüstéremig jutó békéscsabai Petőfi ellen nem sikerült szettet nyerni (0:3). A 7 8. helyért rendezett hely-osztón az egri Pásztorvölgyinek viszont nem kegyelmeztek a gothardosok, 3:0-s győzelemmel szerezték meg a hetedik helyet. A csapat tagjai: Kóbor Szonja, Szendrődi Rebeka, Perintfalvi Anna, Sajben Lara, Meiszner Anna, Varga Barbara, Nagy Tíria, Héjj Lotti, Gábriel Réka, Hittér Dominika, Polgár Vivien. Felkészítők: Tóthné Szőke Csilla, Ruppl Edit.

A kőszegi  Bersek József Általános Iskola labdarúgócsapata: Állnak (balról): Kratochwill Zoltán edző, Réti László, Kiss Brúnó, Horváth Richárd, Réti Marcell, Rádl Botond, Poór Máté, Bella Alex, Terplán Zoltán testnevelő. Térdelnek: Balogh Martin, Fricz Dávid, Borsos Bálint, Mercs László, Károlyi Szabolcs, Őri Kilián

Labdarúgásban húsz csapat a megyei/budapesti győztesek négy ötös csoportban kezdték a küzdelmeket. A kőszegi Bersek József Általános Iskola negyedik lett a C csoportban, miután a győri Feketétől a későbbi bajnoktól 3-0-ra kikapott, gólnélküli döntetlent játszott a kisvárdai Vácival, 3-0-ra legyőzte a békéscsabai Lencsésit, végül 2-1-re alulmaradt a nagyatádi Bárdossal szemben. Így a többi negyedik helyezettel együtt a 13 16. helyért folytathatták a kőszegiek. A szegedi Madáchtól 5-0-s vereséget szenvedtek, a budapesti Munkácsyval a rendes játékidőben 0-0-ra végeztek, a büntetők során viszont alulmaradtak (3-4) így a 16. lett a végső helyezésük. A csapat tagjai: Réti László, Kiss Brúnó, Horváth Richárd, Réti Marcell, Rádl Botond, Poór Máté, Bella Alex, Balogh Martin, Fricz Dávid, Borsos Bálint, Mercs László, Károlyi Szabolcs, Őri Kilián. Felkészítők: Kratochwill Zoltán, Terplán Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!