Sport

2015.06.10. 16:20

U11-es kézilabda: Bajnok a Student Comfort csapata

Megnyerte az U11-es lány kézilabda-gyermekbajnokság országos döntőjét a Student Comfort KUK együttese.

Pum András

A szombathelyi Student Comfort KUK U11-es lánycsapata az alapszakaszban és a régiós elődöntőben is első helyen végzett, majd jutott az Alsóörsön és Veszprémben rendezett, három napon keresztül zajló országos döntőbe. A fináléba jutott nyolc együttest két négyes csoportba sorsolták. A Pődör Zoltán vezette vasiak a Szegedet 21-11-re, a Hajdúnánást 26-14-re, majd a Postást 28-15-re verték. Így csoportelsőként jutottak az elődöntőbe, ahol a B-csoport másodikjával, az FTC-vel mérkőztek. A meccs kiütéses, 26-11-es Student-sikert hozott.

Az országos bajnok Student Comfort KUK U11-es csapata. Felső sor, balról: Józsa Krisztián (segítő), Lakatos Lizett, Tamási Kata, Wágner Dóra, Horváth Anna, Pődör Zoltán (edző), Falussy Flóra, Pődör Blanka, Bölöni Roland (segítő). Középső sor, balról: Sulyok Csenge, Farkas Júlia, Sámson Petra, Tóth Nóra, Horváth Lilla, Hajba Jázmin, Farkas Nerina, Győrffy Luca. Alsó sor, balról: Lőrincz Brigitta, Farkas Hanna (Fotó: Tapolcai Gábor)

A szombathelyi együttes a fináléban a Debrecennel mérkőzött. A vasiak kezdtek jobban 7-1-re elhúztak és bár a hajdúságiak feljöttek két gólra, a félidőben a szombathelyiek 15-10-re vezettek. Szünet után igazi csapatként, szurkolói támogatása mellett kézilabdázva, 33-20-ra nyert a Student Comfort KUK, amely így országos U11-es bajnok lett.

– A döntőben csapatként dolgoztunk, mindig akadt olyan játékos, akire számítani lehetett a szorosabb helyzetekben. Több kiváló teljesítmény is volt a csapatban, Lőrincz Brigitta kapust és Tamási Kata átlövőt külön is kiemelném. Köszönettel tartozunk szurkolóinknak, akik a döntőben buzdításukkal hazai pálya hangulatát varázsoltak, győzelemhez segítettek minket. A lányok egész évben keményen dolgoztak, jól teljesítettek, amely sok lemondással járt, de a bajnoki cím mindenért kárpótol – értékelt Pődör Zoltán, a Student Comfort KUK edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!