Sport

2015.06.18. 15:25

Vb-re hajt a pónijával Rozmán Tímea

Vecsés - A felnőtt válogatottságért küzdő Rozmán Tímea második lett a nemzetközi fogathajtóversenyen egyes pónifogatával.

Horváth Erika

A 15 éves celldömölki Rozmán Tímea, aki az Ifj. Rozmán Ferenc Lovas Sportegyesület fogathajtója gyermek korosztályúként már kétszer is részt vehetett Európa-bajnokságon egyes pónifogatával. Hű társával, Abbeyfield Gladiátorral idén viszont a junior kategóriát kihagyva a felnőttek között folytatta a versenyzést. Komoly céllal: ott akar lenni a szeptemberi, Hollandiában rendezendő póni világbajnokságon.

A celldömölki Rozmán Tímea fogatával a díjkiosztó Gálán. Fotó: Vraskó Zsófia

Vecsésen nemzetközi versenyt rendeztek – a négyesfogatoknak világkupa-forduló is volt egyben. Az egyes pónifogatoknak az első versenynapon díj-, a másodikon maraton-, a harmadikon akadályhajtásban kellett megmutatni tudásukat. Timiék mindhárom számban, így az összetettben is második helyet szereztek. A legközelebbi kvalifikációs versenynek július elején, a szlovéniai Lipica ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!