Sport

2015.06.24. 10:44

Veterán Eb-ezüst az erőemelő és fekvenyomó Európa-bajnokságról

Riga – A körmendi Vass László ezüstéremmel tért haza Lettországból a WPC (World Powerlifting Congress) erőemelő és fekvenyomó Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

A kontinenstornán egyedül Vass László képviselte a magyar színeket – aki magyar bajnoki címével kvalifikálta magát az Eb-re. Az 51 esztendős sportember fekvenyomásban, a -140 kilós súlycsoportban, masters III. (50-54) korcsoportban tette próbára a tudását, erejét. Három jó gyakorlatot mutatott be, először a 165, majd a 172, végül pedig a 177,5 kilós súllyal birkózott meg. Utóbbi eredményével felállhatott a dobogó második fokára (egy orosz versenyző előzte meg, a bronzérem pedig egy svéd sportolóé lett).

– Az ezüstéremmel elégedett vagyok, a teljesítményemmel viszont csak hellyel-közzel, ugyanis úgy érzem, hogy néhány kiló még maradt bennem – értékelt Vass László. – Ugyanakkor a győztes orosz versenyzőt nem tudtam volna megszorítani, 205 kilóig jutott. A magyar bajnokságról vannak már érmeim, világversenyen viszont most indultam először, és rögtön felállhattam a dobogó második fokára. Korábban nemigen volt lehetőségem Eb-re, vb-re utazni, a jövőben viszont – amennyiben az anyagi lehetőségeim engedik, és kezelhető a távolság, akkor – megpróbálok részt venni egy-két nemzetközi erőpróbán. A mostani lettországi szereplésemet egyébként a baráti társaságom finanszírozta, a saját, illetve kísérőim sportruházatát pedig Körmend városa biztosította. Novemberben Portugália, Lisszabon ad otthont a világbajnokságnak. Nagyon szeretném ott is kipróbálni magam. A városvezetéstől szóbeli ígéretet már kaptam a támogatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!