Sport

2015.07.20. 14:36

Downhill ob remek vasi eredményekkel

Eplény – Az eplényi Bringaréna adott otthont az idei downhill országos bajnokságnak. Több vasi bringás is szép eredményeket ért el.

Tóth Gábor

A downhill (extrém hegyikerékpár verseny, lefelé tartó pályán, épített akadályokkal, egyéni indítással) és fourcross (hegyikerékpárverseny minimális lejtésű pályán, egyszerre négy induló, épített akadályokkal) nyílt országos bajnokságon közel 200 kerekes állt rajthoz. A mezőnyben természetesen ott voltak a vasi bringások is. A résztvevőknek egy 1,5 km hosszú pályát kellett teljesíteniük, downhill szakág esetében 185 méter volt a szintkülönbség.

A downhill ob nyílt kategóriájában a kőszegi Ábrahám Gergely aranyérmet szerzett. A hegyfalui Veres Márton Vitéz pedig a kilencedik helyen zárt a legnépesebb, 89 bringást felvonultató kategóriában. A masters korosztályban a kőszegi Ziskó Balázs szolgáltatta a legjobb vasi eredményt a maga hatodik helyével. Junior korosztályban a kőszegszerdahelyi Simonics Tamás remekelt, aki ezüstéremmel tért haza. A már említett Veres Márton Vitéz a fourcross ob-n is próbára tette a tudását, végül hatodikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!