Sport

2015.07.19. 17:38

Párizsba indulnak - Világkupán a szombathelyi kötélugrók

Szombathely - Idei legnagyobb nemzetközi megmérettetésükre indulnak hétfőn a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői.

Horváth Erika

A kötélugrósport egyik világszövetsége, a World Jump Rope Federation (WJRF) bajnokságán vesz részt a Szombathelyi Kötélugró Klub két négyfős csapata edzőik, Bánhegyi Attila és Füle Magdolna kíséretében. A különítmény – amelynek felkészülését nagyon megnehezítette a rekkenő hőség – hétfőn indul a kis buszukkal és egy személygépkocsival a kedden kezdődő verseny helyszínére, Párizsba.

A Szombathelyi Kötélugró Klub Párizsba induló két csapata. Hátul, balról: Kiss Bianka, Nagy Lola, Tóth Hanga, Tóth Boglárka. Elöl: Simon Tira, Komlósi Kata, Németh Dorka, Mayer Luca (Fotó: Unger Tamás)

Mint Füle Magdolnától megtudtuk, először rendezik Európában a nagyszabású viadalt, amelyre 600-700 versenyzőt várnak. Minden korosztályban egyéni és csapatverseny is lesz egy és két kötéllel is, de a gyorsasági és szabadonválaszott számokban is hirdetnek eredményt. A kedd és a szerda a selejtezőké, csütörtökön és pénteken rendezik a döntőket, majd a Világ nagyjai elnevezésű finálét, amelyben a korcsoportos győztesek szerepelhetnek. Két éve Washingtonban voltak ilyen versenyen a szombathelyiek, akkor több számban is voltak döntőseik. Most egy kicsit fiatalabb, rutintalanabb még a csapatuk. A nyolc versenyző közül egy a serdülők, öten a juniorok és ketten a felnőttek (17 év felettiek) kategóriájában indulnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!