Sport

2015.07.17. 10:58

Speciális nyári játékok - Négy kőszegi és két ivánci kosaras utazik Los Angelesbe

Hétfős vasi delegáció lesz ott az Egyesült Államokban, Los Angeles városában a speciális olimpia nyári világjátékokon.

Tóth Gábor

Szerdán tették le az esküt a Sándor-palotában a speciális olimpia nyári világjátékokra készülő magyar sportolók. A Los Angeles-i versenyre induló 58 sportoló eskütételénél jelen volt Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Colleen Bell, az Egyesült Államok nagykövete, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója és Lengyel Lajos a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) elnöke. A fogadalomtétel szövegét Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó mellett Mayer Barbara görkorcsolyázó és Velkei István kosárlabdázó mondta elő.

A Los Angelesbe utazó vasi, kőszegi-ivánci csapat. Hátul balról: Barabás Krisztián edző, Prácser Roland, Sőre Zoltán, Nagy Lajos. Elöl: Keresztényi Tamás, Szita Annamária, Guttmann Tamás (Fotó: Kocsis Andrea)

A magyar csapat péntekig Zánkán edzőtáborozott, a delegáció hétfőn Budapesten találkozik, majd kedden száll repülőre. A kosárlabdacsapatba a Vas Megyei Szakosított Otthon Ivánc Nagy Lajos és Keresztényi Tamás személyében két sportolót ad, a kőszegi Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt pedig Guttmann Tamás, Prácser Roland, Sőre Zoltán és Szita Annamária személyében négyen képviselik majd Los Angelesben. A kosarasok edzője a szintén kőszegi Barabás Krisztián lesz. A delegációból Sőre Zoltán már rutinos „olimpiázónak” számít, hiszen ott volt 2013-ban Dél-Koreában a téli világjátékokon – a többiek újoncok.

A július 25. és augusztus 2. között sorra kerülő speciális olimpia nyári világjátékokon az edzőkkel, kísérőkkel együtt 86 fős küldöttség képviseli Magyarországot. A versenyzők 14 sportágban állnak rajthoz. A viadalon több mint 170 ország mintegy 7000 sportolója vetélkedik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!