Sport

2015.08.11. 10:26

Gadó András, a Balaton legerősebb embere

Balatonlelle - Gadó András nyerte az erős embereknek kiírt országos kupát így a szombathelyi sportoló lett a Balaton legerősebb embere.

Tóth Gábor

A Magyar Erősember Szövetség a balatonlellei strandon rendezte meg A Balaton legerősebb embere néven futó 2015. évi nyílt nevezéses kupáját +105 és -105 kg-os súlycsoportban. A könnyűsúlyúak nyolc főt felvonultató mezőnyében ott volt a Galaxy Fitness SE versenyzője, Gadó András. A szombathelyi sportember végig kiegyensúlyozottan teljesített egyébként minden gyakorlatot a vízben kellett megoldani. Első feladatként egy 100 kg-os rönköt kellett kiemelni a vízből és fej fölé nyomni. Gadó egy perc alatt nyolcszor nyomta ki a súlyt, ezzel a második helyről várta a folytatást. Aztán időre egy 90 kilós kamionkereket kellett felkapni a vízből, cipelni 10 métert, majd felrakni egy állványra. Gadó ismét második lett. A 140 kilós malomkőcipelést 30 méteren keresztül ugyancsak a második legjobb idővel abszolválta. Végül a 105 kilós kőgolyót háromszor vette a vállára egy perc alatt, ezt a számot megnyerte. És az összesített pontversenyt, így a vizes ob-t is.

Gadó András a balatonlellei standon, a verseny helyszínén. Fotó: Galaxy Fitness SE

- Különösebben nem készültem a vizes kupára, de beleillett a felkészülésemre, így elmentem a versenyre, és próbára tettem magam. Elégedett vagyok, jó formában, biztosan versenyeztem, ráadásul remek eredménnyel, hasznos tapasztalatokkal tértem haza. A rendezés kiváló volt, a hangulat ugyancsak, örülök, hogy részt vettem versenyen - értékelt Gadó András, a Balaton legerősebb embere.

A +105 kilósok mezőnyében a dunaújvárosi Hrozik Gábor lett a bajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!