Sport

2015.08.26. 13:20

Munkában a SZoESE - Második NB I-es szezonjukra készülnek a lányok

Szombathely - Második szezonjára készül az amatőr női NB I-es kosárlabda-bajnokságban a Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola együttese.

Tóth Gábor

Tavaly a nyugati csoport tíz csapatot felvonultató alapszakaszát a negyedik helyen zárta az újonc SZoESE, így bravúrosan beverekedte magát a felsőházi rájátszásba. A legjobb nyolc csapat között azonban már kevés babér termett a szombathelyieknek, utolsóként, a nyolcadik helyen fejezték be a 2014/2015-ös szezont. Kozma Tamás vezetőedző tanítványai hétfőn megkezdték a felkészülést az előttünk álló bajnokságra.

Kozma Tamás vezetőedző (elől) és segítője, Szabó Tamás tovább építi a női kosárlabdacsapatot. Fotó: Szendi Péter

A héten még csak futnak a lányok, illetve ráhangoló labdás edzéseket végzünk, a komoly, az edzőtábor jellegű munka hétfőn kezdődik árulta el Kozma Tamás, a Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola vezetőedzője. A második szezonunkra készülünk az amatőr női NB I-ben, illetve a második év kezdődik meg az egyetem és a sportiskola három évre kötött együttműködési megállapodásából. Újdonság, hogy a sportiskola U19-es csapatát nem neveztük be a korosztályos bajnokságba, ugyanis alacsony a létszám. A hat tehetséges, fejlődőképes lányt a felnőtt csapathoz irányítottuk. Igaz, nekik még szokniuk kell a gyorsabb tempót, a fizikálisan erősebb ellenfeleket. Jó hír, hogy négy olyan lányt vettek fel az egyetemre, akik rendelkeznek NB I/B-s múlttal, vagy végigjárták a korosztályos szamárlétrát, minőségi képzést kaptak. Személyesen nem ismerem őket, de a múltjuk alapján komoly erősítésnek ígérkeznek. Örömteli, hogy létszámproblémáink biztosan nem lesznek hiszen máris tíz új játékost említettem , továbbá vélhetően erősödik is a keretünk. A tavalyi csapatból viszont nagy sajnálatomra Vidóczi Boglárka távozott, aki a tanulmányaira hivatkozva hagyott fel a kosárlabdával. A lányok ismét kettős terhelést fognak kapni, hiszen a fiatalabb játékosokkal ismét résztveszünk az egyetemi bajnokságban is. Bár korainak tűnik, én azért már most kijelöltem a célokat: ismét ki kell harcolnunk a felsőházi rájátszást, ott pedig a tavalyinál jobb eredményt kell elérni. A háttér rendben van, a körülmények kiválóak, csak a munkára kell koncentrálnunk. Szerinten benne van az előrelépés lehetősége az új csapatunkban.

A stáb összetétele nem változott, Kozma Tamás munkáját Szabó László segíti edzőként és irányítja az egyetemi csapatot , Szalai János a szakosztályvezető, Vargyas Ádám pedig a technikai vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!