Sport

2015.08.04. 11:52

Vertetics és Egresi nyert a Celldömölk Openen

Celldömölk - Az A csoportban Vertetics Attila, a B-ben Egresi Károly nyerte a második alkalommal megrendezett Celldömölk Open nemzetközi nyílt sakkversenyt.

Horváth Erika

Két csoportban összesen 27 sakkozó ült asztalhoz a Celldömölk Open Szomju László emlékversenyen – két szlovén induló tette nemzetközivé a viadalt. Az A-ban 12-en versengtek kilenc fordulóban, svájci rendszerben, a mezőnyben három nemzetközi mester is volt. Nagy meglepetés nem történt, ők hárman végeztek az élen. Bár a legmagasabb Élő-ponttal rendelkező Aczél Gergely (2481) a harmadik helyre szorult – rosszul kezdett, az első három fordulóban csak egy pontot tudott szerezni. A B csoportba legfeljebb 2000 Élő-pontszámmal rendelkezők nevezhettek. A legmagasabb értékszámúak osztoztak a dobogós helyezéseken. A vasi színeket képviselők közül Nagy Gábor és Katona János szerepelt a legeredményesebben, mindketten másodikak lettek.

Vertetics Attila 7 ponttal nyert az A csoportban. Fotó: Czupor Attila

Mindkét kategória versenyét kiélezett küzdelem jellemezte, kevés döntetlen született. A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár légkondicionált helyisége ideális helyszínnek bizonyult.

Végeredmény, A csoport: 1. Vertetics Attila (Győri Elektromos) 7 pont, 2. Nagy Gábor (Haladás VSE) 6,5, 3. Aczél Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa) 6,5. B csoport (max. 2000 Élő-pont): 1. Egresi Kristóf (Lövő SE) 7 pont, 2. Katona János (Sárvári Sakk Club) 6,5, 3. Zámodics Ferenc (Keszthelyi Spartacus) 6,5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!