Sport

2015.08.16. 15:10

Befejeződött a junior birkózó világbajnokság - Wittman tizedik

Salvador da Bahia - A Haladás VSE szabadfogású birkózója, Wittmann Kristóf 10. helyezést szerzett a brazíliai junior világbajnokságon.

Horváth Erika

A junior birkózó világbajnokság utolsó előtti, szombati versenynapján lépett szőnyegre Wittmann Kristóf, a Haladás VSE 96 kg-os szabadfogású válogatottja. A 19 fős mezőnyben csupán hat versenyzőnek kellett birkóznia a 16 közé jutásért Kristóf is köztük volt. Az egyiptomi Ali Hamdy Aminnal aki idén felnőtt Afrika-bajnoki címet szerzett akciódús mérkőzést vívott Veréb István tanítványa, és végül 8-7-re felül is kerekedett. A nyolcaddöntőben az amerikai Antony Cassarral hozta össze a sors a mezőny jó részénél egy évvel fiatalabb, 18 esztendős szombathelyi fiút vele szemben nem volt ellenszere. A hat percet nem birkózhatta végig, 5:09-nél 12-0-ra, technikai tussal nyert az amerikai. Akit aztán hiába vártunk a döntőbe hogy vigaszágra vigye Wittmann Kristófot , mert a következő mérkőzésén megsérült, és feladta a találkozót.

Wittmann Kristóf első korosztályos világbajnokságán a 10. helyen zárt. Jövőre ugyanebben a korosztályban javíthat. A 96 kilóban az azeri Nurmagomed Gadzsijev nyert, aki már tavaly is junior Európa-bajnok volt, idén pedig az U23-as Eb-n is begyűjtött egy ezüstöt.

A brazíliai junior vb-n Magyarország egy ezüst- (Galambos Ramóna, 55 kg) és négy bronzérmet szerzett. Az utóbbiakon a kötöttfogású Torba Erik (55), Lévai Zoltán (74), Papp Bertalan (84) és a szabadfogású Nagy Péter (74) osztozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!