Sport

2015.08.11. 15:16

Wittmann Brazíliában: A HVSE birkózója 96 kg-ban indul a junior vb-n

Salvador da Bahia - Kedden kezdődött meg Brazíliában a junior birkózó világbajnokság. A versenynek lesz egy vasi résztvevője is: Wittmann Kristóf a szabadfogásúak 96 kg-os súlycsoportjában lép szőnyegre.

Horváth Erika

Magyarország a három szakágban összesen 14 versenyzővel vesz részt az augusztus 11–16. közötti vb-n. A kötöttfogásúak kezdtek, aztán a lányok következnek, szombaton és vasárnap pedig a szabadfogásúak zárják a versenyt. Utóbbi szakágban öt versenyzőt neveztek, köztük a Haladás VSE 18 esztendős birkózóját, Wittmann Kristófot. A 66 kilós csapattag, a Csepeli színekben versenyző Kálmán Balázs is Szombathelyen kezdte a birkózást. A szabadfogású keret a felkészülés utolsó időszakában Dunavarsányban edzőtáborozott, ezt a hetet viszont már Budapesten kezdték, szerdán edzés után onnan utaznak el Salvador da Bahiába.

Wittmann Kristóf (elöl) hazai edzésen Ligeti Richárddal. Fotó: Szendi Péter

Wittmann Kristóf pénteken mérlegel, a 96 kilogrammos súlycsoportban szombaton lép szőnyegre. Ez lesz a negyedik korosztályos világversenye, viszont az első vb-je. Eddig Európa-bajnokságokon indult, idén már kettőn is, az U23-asokén és a juniorokén – utóbbin nyolcadik lett.

– A júniusi junior Eb-n nagyon kicsin múlott a még jobb helyezés – mondta Veréb István, Kristóf klubedzője. – Akkor is folyamatosan kapcsolatban voltunk, amikor nem itthon edzett, a felkészülés finisében egyre jobb formába lendült. Kristóf szorgalmas, de későn érő típus, és még jövőre is junior korú lesz. A szereplését nagyban befolyásolhatja a sorsolás, de reálisan az 5–8. helyekre lehet esélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!