Sport

2015.09.11. 14:44

Atlétikai csb-döntő - A HVSE, a Dobó SE versenyzői is a rajtnál

Székesfehérvár - Szombaton és vasárnap Székesfehérvár lesz a házigazdája az atlétikai csapatbajnokság döntőjének, amelyen 12 együttes vehet részt, a májusi elődöntők (keleti, nyugati) 1-6. helyezettjei.

Horváth Erika

A székesfehérvári Bregyó-közi Atlétikai Központban rendezendő finálénak két szombathelyi érdekeltségű csapata is lesz: a Pannónia Príma elnevezésűben a Haladás VSE atlétái a Zalaszám-ZAC-cal alkotnak egy gárdát ők a nyugati csoport negyedik helyezettjeként jutottak tovább, míg a hatodik Németh Pál Dobóakadémia önálló csapatot alkotva áll rajthoz. A HVSE-sek a nyolcadik helyet célozzák meg, a Dobó SE-sek a tisztes helytállásban bíznak. A címvédő a GEAC-BEAC-Ikarus csapata.

A csb pénzdíjas, az első helyezett együttes 5 millió forinttal gazdagodik, de a 12. is kap 1 milliót. A legalább 12 fős csapatok maximum 50 rajthelyre nevezhettek, egy atléta legfeljebb négy számban (ifi, junior háromban) indulhat. Egy számban egy csapatból négynél többen nem állhatnak rajthoz.

A felnőtt csb-döntővel egyidőben bonyolítják le a serdülő korosztály (14- 15 évesek) 2015. évi országos csapatbajnokságát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!