Sport

2015.09.23. 19:17

Horváth Zsolt bronzérmes a vitorlásával

Ölbő – A rádiótávirányítású vitorlás hajómodellek F5 E kategóriájában megrendezett országos bajnokságon a hazai versenyzők közül Horváth Zsoltnak sikerült érmet szereznie.

Horváth Erika

Az erős szél alaposan próbára tette a vitorlásokat és irányítóikat az ölbői horgásztavon, de szerencsére csak egy-két indulónak kellett feladnia a versenyt. Összesen 19 hajót tettek vízre. Az első versenynapon tíz futamot sikerült lebonyolítani végig B vitorlás szélben. Vasárnapra viharossá fokozódott a szél, C (vihar) vitorlát kellett feltenni – azon a napon hét futamot tudtak levezényelni. Az ob-t a pécsi ifj. Csóka László nyerte a soproni Garay György és az ölbői Horváth Zsolt előtt. A hazaiak további eredményei: 7. Eredics István, 11. Bódi László, 15. Hannos Attila.

A hazaiaktól Horváth Zsolt tudott érmet szerezni. Fotó: Kunvári Sándor

– Sajnos várakozásunk szerint alakult ez az idény – értékelt Bódi László, a Községi Modellező Sportegyesület Ölbő titkára. – Egyre nagyobb a lemaradásunk az élbolyhoz képest; ennek elsősorban anyagi oka van. A modellezősport végérvényesen átalakult, a saját építésű hajókat felváltották az erre szakosodott gyárakban készítettek. Ezek technológiájával a „házi" modellek nem tudják felvenni a versenyt. Az ob-n például az első hat helyezetté gyári, profi hajó volt – amelyeknek az ára vitorla és elektronika nélkül mintegy 1500 euro.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!