Sport

2015.09.11. 14:57

Rangos tornán jártak az Aligátorok

Rangos nemzetközi utánpótlás vízilabda-tornán a 11. helyen végzett az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület.

Pum András

Összesen 21 együttes vett részt a Barcelona mellett rendezett, lloret de mar-i, hagyományos BWMF Legyen a víz a barátod) tornán, egy 50 méteres medencét kettéválasztva, két 25 méteres medencében párhuzamosan játszott négy csapat. A 2002-es születésű játékosok számára rendezett viadalra  a szombathelyi Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) is meghívót kapott. A csapatokat négy csoportba sorsolták, az AVUS három spanyol és egy olasz gárda társaságában a „B”-csoportba került. A spanyol csapatokat legyőzték,  a  Stadium Casablancát 16-3-ra, az RN Crotone együttesét 10-6-ra, a CN Sant Feliut 10-6-ra verték, a későbbi bronzérmes itáliai CN Mediteranitól 14-5-re kikaptak. Hiába győztek  tehát háromszor is a Póka Sándor vezette szombathelyiek, a keresztbeverések miatt rosszabb gólarányukkal a harmadik helyre szorultak, így a 9-12. helyért mérkőzhettek.

Itt az olasz Dream Team Salernót 15-3-ra, a spanyol CN Terrassa gárdáját 12-4-re verték, a Kaposvártól 9-6-ra kikaptak.  A szombathelyi alakulat tehát a 11. helyen végzett a tornán, melyet a CN Barcelona nyert.

– Mi döntő részben egy évvel fiatalabb, 2003-ban született játékosokkal utaztunk a tornára, csupán néhány 2002-es fiatallal szálltunk vízbe – jelezte Póka Sándor, a csapat edzője. – Ráadásul egész nyáron alapoztunk, így sokat nem is volt játékosaim kezében a labda – csak az elutazás előtti három napban készültünk a viadalra. Ennek ellenére helytálltak játékosaim, valamennyi fiatallal elégedett vagyok, de külön kiemelném a kapus Fatalin Tamást, a nagyon hatékony támadójátékkal előrukkoló Ekler Zsombort, valamint a három lányt, Tímár Aporkát, Rádli Rózsát és Pásztory Sárát. Nagyon büszke vagyok együttesemre, jól küzdöttek, jól vízilabdáztak, bár természetesen van mit csiszolni a játékunkon. A legizgalmasabb meccsünk a Crotone  elleni 11-10-re megnyert találkozó volt, ahol nagy csatában győztünk. A meccsek mellett lehetőségünk nyílott strandolni is, utolsó nap pedig megnéztük Barcelonát. Hat hete dolgozok  a fiatalokkal, egy rossz szavam nem lehet rájuk, hamar befogadtak, nagyon hálás és jó mentalitású társaság.

Felső sor, balról: Rádli Rózsa, Pásztory Sára ,Valastyánné Horváth Viktória technikai vezető, Tímár Aporka, Póka Sándor edző, Vámosi Áron, Kneisz Csanád. Középső : Zubrics Péter, Buti Gordon, Horváth Dániel, Szabó Bence. Alsó sor: Burka Bence, Pungor Péter, Fatalin Tamás, Ekler Zsombor, Sántha Lázár

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!