Sport

2015.09.27. 12:37

Röplabda Rába Kupa - Felkészülési tornán járt két újjászerveződött szombathelyi csapat

Győr - A Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata első, a SZoESE férfigárdája második helyezést szerzett az 53. Rába Kupa felkészülési tornán.

Horváth Erika

A győri torna női mezőnye hatcsapatos volt, Vas megyéből a nyáron egy együttműködési megállapodás révén a Vasi Sport Akadémiából Haladás VSE/Vasi Sport Akadémiára változott nevű NB II-es együttes indult. A Mucsi Péter vezette csapat bár vírusos betegség tizedelte meg mind az öt két nyert játszmáig tartó meccsén magabiztosan győzött, így meg is nyertea körmérkőzéses, tornát az Ikrény és a Sopron előtt.

Haladás VSE / Vasi Sport Akadémia Ikrényi DSE 2:0, Győri DRC 2:0, Soproni RC 2:0, Komáromi VSE 2:0, Univerzita Komarno (szlovák) 2:0

Bokor Laura lett a győri női torna legjobb támadójátékosa. Fotó: Unger Tamás

A szombathelyiek két küöndíjat is hazahoztak: Bokor Laura kapta a legjobb támadójátékos díját, míg az edzői különdíj Mucsi Péteré lett.

A férfitornán indult a SZoESE az októberben rajtoló 2015/2016-os szezontól NB II-es csapata is. Sérülés, betegség és munkahelyi elfoglaltság miatt ez a vasi csapat is foghíjas volt, centerjátékosok nélkül játszotta a három mérkőzését, amelyből egyet sikerült megnyernie, az egyik vesztes csata pedig csak rövidített játszmában dőlt el az ellenfél javára. A SZoESE a harmadik helyen zárt, a a tavaly még NB I-es SZESE Győr és az Öregfiúk mögött. Az edzői különdíjjal a szombathelyiek trénerét, Magyarósi Andreát jutalmazták.

Szombathelyi Egyetemi SE Sopron RC 3:0, Öregfiúk 1:2, Széchenyi ESE Győr 0:3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!