Sport

2015.09.15. 15:13

SzoSI-csapatbronz: Három vasi gárda a korosztályos sakk csb-n

Budapest - A Szombathelyi Sportiskola bronzérmet szerzett az országos gyermek sakk csapatbajnokságon.

Horváth Erika

Két – a gyermek (U12) és az ifjúsági (U18) – korosztály országos csapatbajnokságát egyidőben rendezték. A gyermekeknél 22 együttes indult harcba, a Szombathelyi Sportiskolát ötödikként jegyezték a rajtlistán. A csapat nagyszerűen menetelt, végig veretlen maradt. Az első négy mérkőzésüket megnyerték a vasi sakkozópalánták, aztán három döntetlen következett, az utolsó, 8. fordulóban viszont ismét nyertek. Az öt győzelemmel és három vereséggel a harmadik helyen zártak. A hétfős csapatból hárman is tábladíjasok lettek, Borhy Marcell az 1., Király Barnabás a 2., Mesits Maxim pedig a 4. táblán volt a mezőny legeredményesebb játékosa. A sportiskolások egyéni eredményei: Borhy Marcell 7 pont/8 mérkőzés, Király Barnabás 6,5/7, Petróczy Zoltán 1/8, Mesits Maxim 7/8, Csepeli Martin 2/4, Rátkai Balázs 4,5/5, Nyuli Leila 2/8.

A Szombathelyi Sportiskola bronzérmes gyermekcsapata. Balról: Csepeli Martin, Petróczy Zoltán, Mesits Maxim, Borhy Marcell, Király Barnabás, Rátkai Balázs, Nyúli Leila. Fotó: Szombathelyi Sportiskola

A 28 ifjúsági együttes közül kettő volt a vasi, a Haladás VSE és a Szombathelyi Sportiskola. A HVSE négy győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel a hetedik helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Egri László jr. 4,5/8, Ugróczky Péter 5/8, Czupor Attila 3,5/8, Varga Melinda 5/8, Szukics Ádám 3,5/8, Gombos Bettina 5,5/6. A SzoSI öt győzelemmel és három vereséggel 17. lett. A csapat tagjai: Vida Krisztián 2/8, Gömböcz Zsófia 4,5/8, Barasits Bálint 3/8, Szakasics Emese 4/8, Horváth  Soma 5/8, Őri Ákos 5/8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!