Sport

2015.09.23. 14:13

Új pálya a Pingvinek görkorcsolyásainak

Szombathely - Átadták az Oladi Iskola, Középiskola és Szakiskola udvarán létesített fedett görkorcsolya pályát, a Pingvin Arénát.

Tóth Gábor

A Pingvin Aréna közel 60 millió forintos beruházás eredményeképpen épült meg. A stabil betonfelületre egy 20x40 méteres jégkorongpalánkkal körbevett műanyag sportfelület került. Ez a felület kifejezetten a görkorcsolyával űzhető sportokhoz tervezett rendszer. A pálya védelmére, az időjárási viszontagságok kiküszöbölésére pedig egy 25x50 méteres sátorral lett befedve a létesítmény. A görkorcsolyapálya a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub tulajdona, de például az Oladi iskola diákjai testnevelésórákon használhatják.

Dr. Puskás Tivadar polgármester útjára indítja a labdát az új csarnok első meccsén, a korosztályos csapatok bemutatóján. Fotó: Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub

– A görkorcsolyapálya a Szombathelyi Pingvinek büszkesége. Remélhetőleg sok színes programmal töltjük majd meg a Pingvin Arénát – fogalmazott Kovács András, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnöke.

A szalagátvágás pillanata. Balról Rettegi Attila önkormányzati képviselő, az oktatási és szociális bizottság elnöke, dr. Puskás Tivadar polgármester, Kovács András a Pingvinek elnöke, Göncz Szabolcs a Pingvinek korábbi elnöke.

Az első hivatalos sportesemény – a szalag átvágását követően – egy utánpótlás bemutató mérkőzés volt. A kezdő dobást dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere végezte el. Majd a Kőszeg-Wink Padlóhoki SC bemutatója következett. A Soproni Jégtörők is meccseltek a szombathelyi klub U10-es és U12-es csapatával. Nem maradhatott el a gyorsasági görkorcsolyázók bemutatója sem. Aztán rögtön egy nemzetközi görhokimérkőzésnek is otthont adott a csarnok: az osztrák Landesligában – a Szombathelyi Pingvinekkel egy csoportban – szereplő Stegersbach volt a vendég. A barátságos találkozót a házigazda nyerte. Az ünnepi program közönség-korcsolyázással zárult, szabadon lehetett kacskaringózni a műanyag felületen – a pályát megtöltötték a szülők és a gyermekek. Végül egy rövid tűzijáték koronázta meg a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!