Sport

2015.10.18. 17:24

Három tornászbronz az utánpótlás ob-ról

A női tornászok utánpótlás országos bajnokságáról három bronzérmet hoztak a Szombathelyi Sportiskola versenyzői.

Horváth Erika

Négy korosztályban rendezték meg az utánpótláskorú tornászlányok egyéni ob-jét. A Szombathelyi Sportiskola kilenc versenyzőt indított, ebből hárman állhattak dobogóra, illetve még további hat szerdöntős helyezésük született. Az ifjúságiaknál Németh Boglárka ugráson jutott fináléba, ahol ötödik lett 12,55 ponttal. A kadeteknél az összetetben 41,70 ponttal negyedik Farkas Dorottya talajon 11,90 ponttal szerezte meg a harmadik helyet. Edzőik: Vizer Erzsébet és Rácz Gábor.

A bronzérmesek (balról): Osbáth Flóra, Farkas Dorottya, Giczi Boglárka Fotó: Unger Tamás

A serdülők (edzők: Réti Gergő, Hüll Tamás, Barasits Andrea) 2005/2006-os korosztályának összetett versenyében Osbáth Flóra 40,20 ponttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel, Giczi Boglárka a negyedik helyen zárt. A 2002/2004-es születésű serdülőkkel közös szerenkénti döntők közük kettőben szerepeltek a szombathelyiek: Giczi Boglárka ugráson (11,85) bronzérmet szerzett, felemás korláton pedig (8,80) negyedik lett. Utóbbi szeren Osbáth Flóra (7,8) a nyolcadik helyet szerezte meg.

Nagyon fiatal serdülő versenyzőkkel vettünk részt az ob-n, jó eredmény, hogy 10 évesen döntőbe tudtak jutni értékelt Vizer Erzsébet vezetőedző. Összességében azonban erre az ob-re rányomta a bélyegét egyik edzőnk, Gál Kitti távozása, illetve a költözésünk a Haladásból az Arborétum Sportcentrumba. Három-négy hét kiesett a felkészülésből, ez elsősorban az ifik, Németh Boglárka és Tömböl Boglárka teljesítményén látszott meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!