Sport

2015.10.07. 11:12

Tájfutás egyetemistáknak – és mindenkinek

Szombathely – Péntektől vasárnapig a vasi megyeszékhely ad otthont a 2015. évi egyetemi-főiskolai (MEFOB) országos tájfutóbajnokságnak – illetve a Jurisics Kupa kísérőversenynek.

Tóth Gábor

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság tájfutóversenyén kereken száz felsőoktatási intézményen tanuló sportoló áll rajthoz, köztük élsportolók, válogatott tájfutók. Vagyis erős mezőnyre, minőségi versenyre van kilátás. A Jurisics Kupára a szervezők legalább 120-150 olyan versenyzőt – akár amatőröket is – várnak a legkülönfélébb kategóriákban, akik a MEFOB-on nem tehetik próbára a tudásukat.

Pénteken 16 órás kezdéssel a Fő téren és környékén (Gayer park, víztorony, Isemum) versenyez a mezőny. Szombaton (12.00) a Falumúzeum lesz a központi helyszín (Csónakázótó, strand, kemping). Míg vasárnap (10.00) a Parkerdőben futnak a résztvevők.

A MEFOB és a Jurisics Kupa párhuzamosan zajlik. A szervezők kiegészítő programokkal (kezdő pálya, helytörténeti séta, szalagozással segített verseny) is várják a sportág iránt érdeklődőket.

A három napos erőpróbát a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület szervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!