Sport

2015.10.15. 17:24

Varga Péter kerékpáros, U23-ban országos bajnok lett

Tengelic - A sárvári kerékpáros, Varga Péter az U23-as korosztályban megnyerte az idei kritérium országos bajnokságot.

Tóth Gábor

Borús időben érkezett meg a mezőny a Paks közeli településre a 2015. évi kritérium országos bajnokságra: 14 fokot mutatott a hőmérő, a levegőben lógott az eső. A rendezők 1750 m hosszú pályát jelöltek ki a versenyzőknek a falu belterületén, ezen kellett körözniük. Varga Péter (Mugenrace Team Prolog) az U23-as korosztályban, a 42 km-es távon állt rajthoz, 24 kört kellett megtennie. Az U23-asok mezőnyét együtt indították az elit versenyzőkkel. Minden harmadik körben részhajrá volt. A kritériumverseny szabályai szerint az első 5, a második 3, a harmadik 2, a negyedik versenyző 1 pontot kapott a részhajrákban. A legtöbb pontot összegyűjtő kerékpáros nyerte meg a versenyt. A nézők látványos, izgalmas versenynek lehettek szemtanúi. A versenyzőkre viszont roppant kimerítő erőpróba várt, mert a részhajrákban úgy sprintelnek, ahogy csak bírnak.

A sárvári kerekes, Varga Péter teker gőzerővel a mezőny élén. Fotó: Istlstekker Zsolt

Varga Péter okosan versenyzett, 8 pontot gyűjtött. Az első részhajrában friss erővel az élre törve kapott 5 pontot, aztán végig az élbolyban haladt, és a végén, a nyolcadik hajrában újabb 3 pontot szerzett. Ezzel kategóriájában megszerezte a magyar bajnoki címet. Filutás Viktort és Móricz Dánielt előzte meg, mindketten az egyetlen magyar kontinentális csapat, az Utensilnord versenyzői. Varga Péter egyébként 40,482 k/h-s átlagsebességgel teljesítette az előírt távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!