Sport

2015.10.20. 15:25

Vereséggel nyitottak a női röplabdázók

Szombathely, Balatonfüred – Vereséggel rajtolt a két szombathelyi NB II-es női röplabdacsapat a 2015/2016-os bajnokságban. A HVSE/VSA hazai környezetben, a SZoESE idegenben kapott ki.

Horváth Erika

Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia–PTE-PEAC 2:3 (-16, -19, 19, 16, -14). – Szombathely, 100 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Farkas, Barabás B.

Haladás: Varga, Bokor, Fazekas, Végh,  Kiss B., Dancsecs. Csere: Farkas (liberó), Pászthory (liberó), Tóth Zs., Simon J., Demény Laura. Edző: Mucsi Péter.

Betegsége után visszatért a HVSE/VSA első számú feladója, Varga Nikolett, de  ettől nem lett nagyobb önbizalma csapatának. Nagyon görcsösre sikerült a hazaiak bajnoki bemutatkozása, az első két játszmában   a játék minden elemében értékelhetetlen volt a teljesítményük. A harmadik és negyedik szettben  fordult a kocka, kiegyenlítettek a szombathelyiek, de igazi átütő erő még ekkor sem volt a játékukban. És ezt meg tudták lovagolni a már inkább  földközelben, de nagyon taktikusan játszó, rutinos pécsiek: a 107 perces csata  kiélezett végjátékában  felül is kerekedtek (13-15).

Nagy erejű ütései a HVSE/VSA-ből csak Bokor Laurának voltak, neki sem túl sok Fotó: Szendi Péter

Szent Benedek-Balatonfüred–Szombathelyi Egyetemi SE 3:1 (26, -15, 22, 22). – Balatonfüred, 250 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás Béla, Barabás Barnabás.

SZoESE: Gulkai, Horváth M., Simon F., Erdősi, Halmosi, Kiss L. Csere: Nagy T. (liberó), Németh E., Molnár, Csóka. Edző: Bodzer Attila.

Egy új csapattal – Budapestről és Veszprémből igazolt volt NB I-es, rutinos játékosokkal – új sportcsarnokot ünnepeltek az idénynyitón Balatonfüreden. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a fiatal szombathelyi együttes elrontsa a hazaiak ünnepét. Az első szettet csak nagy nehézségek árán sikerült megnyerniük a füredieknek, a másodikban esélyt sem hagyott nekik a SZoESE. Végül biztató, nagyon jó teljesítménnyel, szoros csatában maradtak alul a vasiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!