Sport

2015.11.05. 14:46

A nyolcaddöntő volt az ifik végállomása - a Balázs-Molnár duót a tajvani döntősök búcsúztatták

Szombathely – Csütörtökön kora délutánra már minden magyar búcsúzott az utánpótlás asztalitenisz Hungarian Open ifjúsági egyes és páros küzdelmeitől.

Horváth Erika

Még szerdán késő este eldőlt, hogy a nagyszerűen menetelő, három győzelmet is maga mögött tudó Balázs Bence–Molnár István fiúpáros a a World Tour-verseny negyeddöntőjébe már nem jutott be. A nyolc közé kerülésért egy tajvani duóval kellett megküzdeniük. Nem voltak esélytelenek, sőt, remekül helytálltak. Az első és harmadik szettet is ők nyerték, ám végül az ázsiai iskola képviselő léptek tovább (2:3), akik később a döntőbe értek.

Magyar lánypáros csütörtökön már nem volt versenyben. Egyéniben viszont hárman is asztalhoz állhattak a 32-be jutásért. Sajnos egyikük sem sem járt sikerrel; Hartbrich Leonie szerb (2:4), Fehér Orsolya japán (0:4), Göndör Fanni fehér-orosz (0:4) – a ranglistán náluk jóval előkelőbb helyen álló – rivális ellen bukott el.

Kramarics Gergő

Még szerdán este játszották le a fiúk első egyenes kieséses körét, a 150 indulóból ekkor már csak 92-en folytathatták – köztük hét magyar is. A 29. helyen kiemelt Bruckner Máténak még ekkor sem kellett játszania. Honfitársai közül ezt a fordulót már csak Kramarics Gergő és Balázs Bence „élte túl” – előbbi egy angol fiú elleni 4:1-es, utóbbi egy svéd elleni 4:0-s győzelemmel jutott a 64-be. A magyar trióból ketten léptek tovább a 32-be is, Kramarics oroszt (4:3), Bruckner osztrákot (4:1) vert. Következő meccsükön már a nyolcaddöntőbe jutás volt a tét: peches módon ezt a lépést már egyikük sem tudta megtenni. Bruckner a verseny második kiemeltjével, a szlovén Jorgiccsal került össze, szoros szettekben maradt alul 4:2-re. Kramarics már 2:0-ra vezetett, innen kapott ki 2:4-re tajvani ellenfelétől.

Bruckner Máté

Az ifiknél késő este dőlnek el a dobogós helyezések.

Pénteken 9-től 22.15-ig a csapatversenyek előcsatározásait rendezik az Arena Savariában mind az ifjúsági, mind a serdülő korosztályban. A magyarok összesen 12 csapattal szállnak harcba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!