Sport

2015.11.29. 14:56

Bakos Bálint: világkupa-bronz után csapatezüst

Pozsony - Parádéztak a magyar junior párbajtőrözők a szlovákiai világkupaversenyen.

Horváth Erika

A nagy sikernek részese volt Bakos Bálint, a Szombathelyi Vívóakadémia válogatottja is: a csapatezüst mellett egyéniben bronzérmet szerzett.

A magyarokról szólt a pozsonyi junior férfi párbajtőr világkupaverseny; a 278 fős mezőnyben a 12 hazánkbéli vívó közül három is dobogóra állhatott. A korosztály világranglistáját vezető Bányai Zsomboré lett az aranyérem, Esztergályos Patrik, illetve Bakos Bálint - utóbbi a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzője, Patócs Zsolt tanítványa - pedig bronzérmet érdemelt ki.

Ismét egy nagy siker a korosztályos Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Bakos Bálinttól, valamint edzőjétől, Patócs Zsolttól. Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

Bakos Bálint százszázalékos teljesítménnyel, hat győzelemmel zárta a csoportmérkőzéseket, így a 128 közé jutásért nem kellett vívnia. A pihenő után rendületlenül menetelt tovább: a 64-be az amerikai Bradford 15-12-es legyőzésével jutott, a 32-be jutásért a lengyel Bielecet 6-4-re verte. Következett az amerikai Yoo és egy 15-9-es siker, a nyolcaddöntőben pedig az észt Eskov elleni 15-8-as győzelem. Ekkor még mindig négy magyar fiú volt versenyben. A következő körben pedig három maradt állva, köztük Bálint is - miután 15-10-re legyőzte az olasz Preziosit. Az elődöntőben Bálintnak jutott a vasasos Bányai. Tőle, a későbbi győztestől szenvedte el az első vereségét a világkupaversenyen (10-15), ez a bronzérmet jelentette számára.

Másnap a csapatversenyekkel folytatódott a vk. A 26 együttes versenyfutásába a kiemelt magyaroknak csak a nyolcaddöntőben kellett bekapcsolódnia. Ahol 45-26-ra verték a briteket, a négy közé pedig az amerikaiak 45-27-es legyőzésével jutottak. Az elődöntőbeli akadály is sikerrel vették: 47-37-re győzték le az olaszokat. A döntőt az ukránokkal vívták -  itt szoros mérkőzésen 45-43-ra kikaptak. Az ezüstérmes magyar csapat tagjai: Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!